Sadece eğitim fakültesi mezunu öğretmenler sınava girecek!

MEB'in uzman öğretmenlik sınavından muaf kararları öğretmenleri çileden çıkardı! Fen edebiyat fakültesi mezunu olup pedagojik formasyon eğitimi dışardan tamamlayan öğretmenlerin bu eğitimleri "tezsiz yüksek lisans" kabul edilip sınavdan muaf...

Sadece eğitim fakültesi mezunu öğretmenler sınava girecek!

MEB'in uzman öğretmenlik sınavından muaf kararları öğretmenleri çileden çıkardı! Fen edebiyat fakültesi mezunu olup pedagojik formasyon eğitimini dışardan tamamlayan öğretmenlerin bu eğitimleri "tezsiz yüksek lisans" kabul edilip sınavdan muaf tutulurken, aynı eğitimleri almasına rağmen eğitim fakültesi mezunu öğretmenlere yapılan sınav dayatması şaşkınlık yarattı.

MEB TOPU YÖK'E ATTI!

Bazı haber sitelerinde yer alan "Pedagojik formasyon eğitimi yüksek lisans sayılacak" haberleri sonrasında MEB'den yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığınca pedagojik formasyonun tezsiz yüksek lisans eğitimine denk olduğuna yönelik bir açıklama yapılmadığı vurgulandı.

Hangi eğitimlerin yüksek lisans eğitimine denk sayılacağını belirleme yetkisinin Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) ait olduğunun altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bazı öğretmenlerimiz, aldıkları pedagojik formasyon eğitimlerinin Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı'nda yer alan derslerle aynı olduğunu iddia ederek sertifikalarının 'tezsiz yüksek lisans'a denk sayılmasını talep etmişlerdir.

Yapılan başvurular üzerine haberlere konu olan yazıda, ilgililerin bitirmiş oldukları eğitimlerin yüksek lisans eğitimine denk olup olmadığının yetkili bulunan Yükseköğretim Kurulunca belirlenmesi gerektiği ifade edilmiştir."

Sosyal medya üzerinden bu çarpık değerlendirmelere tepki gösteren eğitimciler şu ifadelere yer verdiler:

O zaman sadece eğitim fakültesi mezunu öğretmenler girecek sınava Hayırlı olsun pessss!!!!!

Eğitim fakültesi mezunlarını sınava sokan ama pedagojik formasyon alanların sınavdan muaf olduğu ÖMK'yı Anayasa Mahkemesine siz anlatın

Açıkça Eğitim Fakültesi mezunları mağdur ediliyor..Fen Edebiyat mezunu formasyon aldı diye sınavdan muaf..uzman..Şaka gibi yahu..

Pedagojik formasyon eğitimi yüksek lisans (dolayısıyla uzmanlık olarak) sayılacaksa neden tüm eğitim fakültesi mezunları uzman sayılmıyor.MEB bu kararla formasyon eğitimi almayı uzmanlığa denk sayıyor.Eğitim fakültesi mezunu formasyona para vermedi diye mi sınava girmek zorunda!?

Bir tane Eğitim Fakültesi Dekanı da demiyor ki "Bizim yetiştirip mezun ettiğimiz bu insanların yeterliliğini zaten biz ölçtük.İşin uzmanını yetiştirdik.Yeterli ki mezun oldu atandı."

Fen edebiyat mezunu,öğretmen olabilmek için formasyon alıyor,bir de diyorlar ki bonus olarak uzmanlık sınavından da muafsin! Ama hali hazirda eğitim fakültesi mezununa uzman olabilmesi için sınav şartı koyuluyor? Bu ne yaman çelişki dostum??!


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER