Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı merak edilen soruların yanıtları

19 Kasım 2022 tarihinde Türkiye saati ile saat 10.00’da 81 il sınav merkezinde yapılacak olan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı ile ilgili merak edilen soruların yanıtları

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı merak edilen soruların yanıtları

Sınav Giriş Yeri ve Belgesi ne zaman yayımlanacak?

Adayın sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgilerin yer aldığı fotoğraflı sınav giriş belgesi 14 Kasım 2022 tarihinde //www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Aday, fotoğraflı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir.

Sınav ne zaman saat kaçta?

Sınav, 19 Kasım 2022 tarihinde 81 ilde Türkiye saati ile 10.00’da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde gerçekleştirilecektir.

Sınav giriş belgesi ile kimlik kontrollerinin ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için adaylar saat 09.30’da sınava katılacakları binada hazır bulunacaktır.

Sınavda hangi konulardan soru çıkacak?

Aşağıdaki tablolarda Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sınav kitapçığında bulunan konular ve konulara ait soru dağılımları yer almaktadır.Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınav Konuları ve Soru Dağılımı İçin TıklayınızSınavda kaç soru sorulacak?

Sınavda beşer seçenekli 100 soru sorulacak.

Sınav süresi ne kadar?

Sınav süresi 150 dakika olarak uygulanacaktır.

Sınavda sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinden itibaren //www.meb.gov.tr ve/veya //odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden ilan edilecektir.

Sınav hangi durumlarda geçersiz sayılacak?

Sınav evrakına zarar verilmesi (sınav sürecince soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri), durumlarında “Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi”nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için salon görevlilerince hazırlanan tutanaklar dikkate alınarak adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Sınavın değerlendirmesi nasıl yapılacak?

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır, yanlış cevaplar doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Sınavda değerlendirme için; [Puan=(Doğru Sayısı/Soru Sayısı)x100] formülü kullanılacaktır.

Sınavda her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır.

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Sınava girdiği hâlde, cevap kâğıdına işaretleme yapmayan adayların sınavları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinden itibaren //www.meb.gov.tr ve/veya //odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden ilan edilecektir.

Sınava itirazlar nasıl yapılacak

Adaylar, sınav sorularına, cevap anahtarlarına ve/veya sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını, sınav sorularının ve cevap anahtarının //www.meb.gov.tr ve/veya //odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren 5 (beş) iş günü içerisinde; T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Halk Bankası şubelerinden herhangi birine kendisine ait T.C. kimlik numarası ile KDV dâhil 30 (otuz) TL itiraz ücreti yatırarak e-İtiraz Modülü (https://eitiraz.meb.gov.tr) üzerinden yapacaklardır. Adaylar belirlenen itiraz süresi dışında itiraz başvurusu yapamayacaklardır. Dilekçe ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara ÖDSGM tarafından bildirilecektir.

Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2022, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER