Uzman ve Başöğretmen tazminatları emekliliğe dahil edilmelidir

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan: ''Uzman ve başöğretmen tazminatları emeklilik kesintisine dahil edilmelidir''

Uzman ve Başöğretmen tazminatları emekliliğe dahil edilmelidir

Kariyer sistemindeki diğer eksikliklere de dikkat çeken Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, şunları kaydetti:

Başöğretmenliğe başvurmak için uzman öğretmenlikte 10 yıl bekleme şartı var. Hizmet yılı fazla olan öğretmenlerimiz başöğretmenliğe başvurmadan emekli olabilirler. Bu bir haksızlıktır. En azından 20 yıl ve daha fazla çalışma süresi olan öğretmenlerimizin bekleme süresi kaldırılmalı ya da azaltılmalıdır.

Uzman ve başöğretmen tazminatları emeklilik kesintisine dahil edilmelidir.

Uzman öğretmenliğe başvurmak için 10 yıl şartı var fakat 10 yıl altında çalışan öğretmenler ile uzman öğretmenler arasında maaş konusunda çok ciddi bir makas var. Son yapılan zam ile birlikte genç öğretmenimizin aldığı maaş 12 bin TL’dir. Hizmet yılı az olan öğretmenlerimizin ücretleri ile ilgili düzenleme gereklidir.”

Genel Başkan ayrıca yüksek lisans ya da doktora eğitimlerinin mazeret tayin hakkı içinde yer alması gerektiğini de bildirdi.

Formasyon konusuna da değinen Geylan, 500 bin öğretmenin atama beklediği ülkemizde her önüne gelenin öğretmen olacağı bir düzenin başlatılamayacağını bildirdi. Geylan, “Eğitim fakültelerinde karşılığı olan bölümlerle ilgili başka fakülte öğrencilerine formasyon verilmesini asla doğru bulmuyoruz. Öğretmenlik mesleği joker mesleği değildir” dedi.
 


 

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2023, 18:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Öğretmen
Öğretmen - 1 yıl Önce

Ama öğretmenden pim adı altında kesinti yapmadan dahil edilmelidir. Primi devletin karşılaması gerekir. Buna dikkat. Sağlık personelinin döner sermayesinden prim kesintisine dönmesin. Yıllarca uğraşırız.

SIRADAKİ HABER