Yarıyıl tatili 30 gün olacak mı? MEB'den açıklama Geldi.

Yarıyıl tatili 30 gün olacak mı? MEB'den açıklama Geldi.

Yarıyıl tatili 30 gün olacak mı? MEB'den açıklama Geldi.

Sosyal medya ve çeşitli haber kanalları üzerinden yapılan paylaşımlarda 2022-2023 eğitim öğretim yılının sömestr tatilinin 30 güne yani bir aya çıkartılacağı yönünde paylaşımlar yer alşınca Milli Eğitim Bakanlığından açıklama beklendi.

Şu an öğrencilerin ve öğretmenlerin tatilde olduğu sömestr tatilinin 1 ay olup olmayacağı merak edilmesine neden olan gelişmeler sosyal medyada yapılan paylaşımlarla başladı.

15 tatilin uaztılıp bir ay yapılacağına ilişkin k sosyal medya üzerinden yapılan bazı paylaşımlar üzerine sömestr tatili 1 ay olacak sorusunun gündemdeki yerini aldığı ifade edildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu konu hakkında bir açıklama yapıldı.

Milli Eğitim bakanlığı, sosyal medyada dolaşan 15 Tatil 1 ay olacak iddialarına verdiği yanıtt bakanlığın takvimine vurgu yapılarak 2022-2023 eğitim öğretim yılının 2. yarıdının başlayacağı, öğretmenlerin ve öğrencilerin ders başı yapacakları tarih de net bir şekilde duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sömestr tatilinin 1 ay olacağına ilişkin iddialarla ilgili olarak yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Bazı internet Haber sitelerinde yer alan ve yarıyıl tatilinin bir aya çıkarılacağına ilişkin iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimi daha önce planlandığı gibi uygulanacak olup takvimde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Buna göre 2022-2023 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 20 Ocak tarihinde tamamlanırken eğitim öğretim yılının ikinci dönemi ise 6 Şubat 2023 tarihinde başlayacaktır.”

Milli Eğitim Bakanlığının açıklamalarında da yer aldığı gibi, 2022-2023 eğitim öğretim yılının 2. yarısı normal tarifinde başlayacak ve sömestr tatili süresinde değişiklik yapılmayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER