Son anket sonucu: Kamu çalışanları ve emeklilerin zammı yeterli mi?

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu memur ve emekli maaşına yapılan zam oranı konusunda yaptığı anket sonucunu açıkladı. Buna göre me...

Son anket sonucu: Kamu çalışanları ve emeklilerin zammı yeterli mi?

Kasım ayına kadar yüzde 80 bandında olan enflasyon baz etkisiyle yüzde 64'lere düşmüştü. TÜİK'in enflasyon verilerini açıklamasıyla memur, sözleşmeli ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önce yüzde 25, daha sonra ise yüzde 30 olarak açıklandı.

Kararın Mecliste kabul edilip yasalaşmasıyla birlikte en düşük emekli maaşı 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya, en düşük memur maaşı ise 9 bin 105 liradan 11 bin 848 liraya, en düşük memur emekli aylığı ise 6 bin 78 liradan 7 bin 901 liraya yükseldi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tarafından yapılan araştıramaya göre artan enflasyona karşı maaşları eriyen memur ve emekliler zam oranını yeterli bulmadı. Ankete katılan kamu çalışanlarının yüzde 99'dan fazlası yapılan maaş zamlarını yetersiz buldu. Emeklilerin tamamı ise maaş yetersiz dedi.

KESK'ten yapılan açıklamada ‘Kamu emekçilerinin ve emeklilerinin maaşlarına 2023 yılı ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere yapılan yüzde 30’luk artışı yeterli buluyor musunuz’ sorusunu yönelttik. Anketimizi yanıtlayan 5 bin 844 kamu çalışanından sadece 36’sı yani her bin kamu çalışanından sadece 6’sı maaşlarına yapılan artışın yeterli olduğunu kaydetmiştir. Buna karşın 5 bin 808’i yani yüzde 99,4’ü artışın yetersiz olduğunu ifade etmiştir. Anketimize katılan 104 emeklinin tamamı yapılan maaş artışının yetersiz olduğunu kaydetmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Anket sonuçları şu şekilde:

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2023, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER