Memur maaşları bu ay zamlı yatacak mı? 15 Ocak'ta maaşlar zamlı yatacak mı?

Devlet memurları ve emeklilerine maaş zammı içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu yasaya göre asgari emekli maaşı 5 bin 500 TL, memur maaşına zam ise yüzde 30 olacak. Ancak, yasanın uygulanmasındaki gecikme nedeniyle kamu görevlileri maaş artışının yalnızca ,48'ini 15 Ocak'ta alacak, kalan ,52'si daha sonra ödenecek.

Memur maaşları bu ay zamlı yatacak mı? 15 Ocak'ta maaşlar zamlı yatacak mı?

Devlet memurları ve emeklilerine maaş zam içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu yasaya göre asgari emekli maaşı 5 bin 500 TL, memur maaşına zam ise yüzde 30 olacak. Ancak, yasanın uygulanmasındaki gecikme nedeniyle kamu görevlileri maaş artışının yalnızca %16,48'ini 15 Ocak'ta alacak, kalan %13,52'si daha sonra ödenecek. 

MEMURUN ZAMLI MAAŞI 15 OCAK'A YETİŞECEK Mİ?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile diğer bazı kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifini kabul etti. yaşlılık, maluliyet ve ölüm aylığı alan emekliler ve hak sahipleri için dosya matrahı 5 bin 500 TL'ye çıkarılacak. Bir veya birden fazla işveren tarafından hizmet akdi ile çalıştırılanlar, Serbest meslek sahibi olup ticari faaliyetlerden veya serbest meslekten gelir elde edenler ve gelir vergisi mükellefi olanlar, Gelir vergisinden muaf olup esnaf ve sanatkârlara kayıtlı olanlar sicil, anonim şirket ortakları, limited şirket ortakları ve diğer şirketlerin ve ortak girişimlerin tüm ortakları; Tarımsal faaliyette bulunanlara ödenen gelir ve maaşlara 2023 Ocak ayından itibaren %30 zam yapılacak. 

konutİŞVERENE ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ 
 

Kanuna göre asgari ücret desteği 2023 Ocak-Haziran döneminde de devam edecek. Bu kapsamda uzun süreli sigorta hükümlerine tabi sigortalıları çalıştıran işverenler, 250 liranın altında bildirilen günlük gelir ile çarpılarak hesaplanan toplam tutarı kesinti yapacak. 2022 yılının aynı ayı için Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgeleri veya özet ve prim hizmet beyannameleri ile 2023 yılında toplam prim ödeme gün sayısı ve toplam prim ödeme gün sayısı Bu kapsama ilk giren işyerleri tarafından 2023 yılında SGK'ya ödeyecekleri sigorta primlerinden bildirilen sigortalılar, bu tutar İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak. Toplu iş sözleşmesine tabi özel sektör işverenlerinin işyerleri için günlük gelir tabanı 500 lira olarak kabul edilecek. Kısa çalışma ödemelerinde yapılan hatalar sonucu hatalı bildirilen hizmetler düzeltilecektir

REFAH PAYI HESAPLAMAYA DAHİL OLMAYACAK!

1 Ocak-30 Haziran 2023 döneminde kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine enflasyon farkı dahil yüzde 16,48 oranında zam yapılması planlanan zam oranı yüzde 13,52 oranında artırılarak yüzde 30 olarak uygulanacak. Bu kapsamdaki %13,52'lik ek oran aynı dönem için enflasyon farkı hesabında dikkate alınmayacaktır. 

ZAMLI MAAŞLAR İKİ AYRI PARÇA HALİNDE ÖDENECEK

"Bakanlığımız, Muhasebe Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen bilgi sistemi aracılığıyla 210 kamu idaresinde yaklaşık 2,9 milyon kamu görevlisinin maaşının elektronik ortamda ödenmesini sağlamaktadır. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı %30'luk zam Genel Kurul'da onaylanmıştır. Kamu görevlilerimizin refah düzeyinin artırılmasına yönelik ek zam miktarının hızlı bir şekilde aktarılabilmesi için ekibimizce sistemlerin güncellenmesi için titizlikle çalışılmaktadır.Sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız. 1 Ocak - 14 Ocak tarihleri ​​arasındaki katsayı artışından kaynaklanan %13,52'lik ek zammı ve 14 günlük maaş farkını Ocak ayı maaşlarının hesaplara işlenmesi ile birlikte ödeyin." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER