Son Dakika! Bakan Nebati EYT'nin Yürürlüğe Gireceği Tarihi Duyurdu

EYT'nin ne zaman yürürlüğe gireceği hakkındaki soruya Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 15 Ocak'ta yürürlüğe girmesi için hazırlık yapılıyor cevabını verdi.

Son Dakika! Bakan Nebati EYT'nin Yürürlüğe Gireceği Tarihi Duyurdu

Bakan Nebati,bugün EYT hakkında net bir tarih verdi. Düzenlemenin 15 Ocak 2023'te yürürlüğe girmesi planlanıyor açıklamasını yaptı. Önümüzdeki süreçte bütçe görüşmeleri var TBMM Genel Kurulu'nda hemen ardından bir torba gelecek Meclis'e bu torbada EYT konusu da yer alacak.

Müjdelerin arka arkaya açıklanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor. Bu çalışmalarla birlikte inşallah önümüzdeki ay ve yeni yıl, bunların arka arkaya açıklandığı aylar olacak ve buralardaki ücret politikalarımız da ne durumdaysa, bunları da yine açıklayacağız. Tabii en önemlisi bunlardan asgari ücretin yeniden tespiti çalışması olacak. Bu çalışmayla birlikte de gerek sözleşmeliler gerek EYT bütün bunlar, arka arkaya yani biz 2023'e bunları da açıklayarak girmiş olacağız.” demişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER