Okullarda Maske Dönemi Yeniden Başlayacak Mı? İşte Son Gelişmeler.

Okullarda Maske Dönemi Yeniden Başlayacak Mı? İşte Son Gelişmeler.

Okullarda Maske Dönemi Yeniden Başlayacak Mı? İşte Son Gelişmeler.

Okullarda Maske Dönemi Yeniden Başlayacak ? İşte Son Gelişmeler.

Korona virüsle karşı karşıya kaldığımız pandemi döneminde hayatımıza giren maskeler geri mi dönüyor? Öğrenciler tekrar maske mi takacak? Son günlerde artan gribal enfeksiyonlar akıllara bu soruları getirdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs ülkemizde ilk olarak 11 Mart 2020 tarihinde görülmüştü. Günden güne artan vakalarla okullarda eğitim öğretime ara verilmişti. Verilen bu ara ilk olarak 1 hafta olarak belirlenmiş ve sonrasında 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının bitişine kadar uzatılmıştı.

Okulların tatil edilmesi 3 aylık yaz tatili ile birleştirildikten sonra 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının başında öğrenciler dönüşümlü olarak okula gitmeye başladılar. Bu da uzun sürmedi ve okullar tekrar tatil edildi.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında ise pandeminin etkisinin azalmasıyla okullar tam zamanlı olarak eğitime başlamıştı.

Eğitim öğretim hız kesmeden devam ediyor fakat pandeminin etkisi devam ediyor. Son zamanlarda havaların soğumasıyla öğrenciler arasında gribal enfeksiyonlar artış göstermeye başladı. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının artışının yanında RSV (Respiratuar Sinsityal Virüs) gibi diğer viral etkenler de oldukça arttı.Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Yoğun Bakım İdari Sorumlusu Prof. Dr. Sema Kultufan Turan, yaptığı açıklamada Kovid-19 salgını öncesinde, kış dönemlerinde yoğun görülen solunum yolu enfeksiyonlarının 2 yıllık süreçte maske kullanımının da etkisiyle daha az yaşandığını belirtti.

Bu açıklamalar üzerine okullarda maske takılıp takılmaması gerektiği tartışma konusu oldu.

Gribal enfeksiyonlara sahip öğrencilerin ise ilk 48-78 saatlik dönemde okula gönderilmemesi gerektiğinin altı çiziliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER