Öğretmen Maaşı En Az 25 Bin Olmalı

Öğretmen Maaşı En Az 25 Bin Olmalı

Öğretmen Maaşı En Az 25 Bin Olmalı

Öğretmen Maaşı En Az 25 Bin Olmalı

Artan enflasyon ile birlikte ekonomik zorlukların artmasıyla birlikte özelikle öğretmenler mevcut maaşları adete yapılan zamlar sonrası erdi .Öğretmen maaşlarının yetersizliği başta öğretmenler odası olmak üzere tüm eğitim camiasında yüksek sesle dile getiriyorlar.

Açıklanan enflasyon farkları sonrası 2023 Ocak ayı le birlikte öğretmenler maaşlarına yapıacak zamlar öncesi bu konuda seslerini yetkililere ulaştırma adına sosyal medyada etkinliklerine son sürat devam ediyor.

Bu etkinlikler kapmasında twitterda

etiketi ile öğretmen maaşlarına dair yapılması gereken ve mevcut durumlarını dile getirirken #ÖgretmeneEnAz25Bin etiketi Türkiye Twitter gündemine en üst sıralardan girdi.

İŞTE #ÖgretmeneEnAz25Bin etiketi adı altında atılan mesajlardan bazıları;

Öğretmenin arabası varmış evi varmış. En büyük argümanınız bu. Evi arabası olanlar ancak 2 kişi öğretmen olup evlenenler. Onlar da gezmez, eğlenmez. Gençliğinin baharını aman bir şey sahibi olalım endişesiyle, borç içinde yaşayanlardır.

#ÖğretmeneEnAz25Bin maaş şart! Öğretmen maaşları eriyor. Enflasyon altında alınan artışlar ile neredeyse asgari ücret ile öğretmen maaşı eşitlendi. Nesilleri yetiştiren öğretmenlerin ücretleri yoksulluk sınırının üstünde olmalıdır!

Nedir yani koca devlet öğretmenini mi mutlu edemeyecek !!! #ÖğretmeneEnaz25Bin

Yok sendika şöyleyse, böyle verelim, Yok sınava girmişse, yok sözleşmeliyse, yok ücretliyse geçiniz efendiler geçiniz. Tüm öğretmenler, katagorize edilmeden, ayrıştırılmadan, eşit işe eşit ücret almalıdır. #ÖgretmeneEnAz25Bin

Öğretmenler geçinemiyor, insanca yaşayabileceğimiz bir ücret istiyoruz. #ÖgretmeneEnAz25Bin

Alım gücü olarak öğretmen maaşı, 2012 seviyesinin üzerine çıkarılmalıdır. Öğretmen; mutfak masrafına veya kiraya değil, eğitime-bilime odaklanmalidır. Bunun için de maddi güç zaruridir.

Derdimiz GEÇİM derdi. En düşük öğretmen maaşı 25 bin olmalı

Şimdi bir hesaptaki eksileri paylassam bir de kredi kartı borcunu Belediyeden yardım gelir ona korkuyorum

Finlandiya'da öğretmenler yoksulluk sınırına ulaşmak için mücadele ediyor mu? Ya da Finlandiya'lı meslektaşlarımız açlık sınırının biraz üstünde mi maaş alıyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER