Ali Babacan: Tüm KHK Mağduriyetlerini Gidereceğiz!

Ali Babacan: Tüm KHK Mağduriyetlerini Gidereceğiz!

CHP’nin gerçekleştirdiği ‘KHK Mağdurları ile Buluşuyoruz’ toplantısında bilgi veren Kanun Hükmünde Kararname Platformu Sözcüsü Münir Korkmaz, “1125 arkadaşımız hastalanarak veya başka işlerde çalıştığı için yaşamını kaybetti. 100 kişi intihar etti. 136 çeşit hak ihlali ile karşı karşıyayız” açıklamasında bulunmuştu. Ancak bu rakam Doç. Dr. Fatma Zehra Fidan ve KHK Platformu temsilcisi Özlem Gürcü’ye göre daha fazla. 

Son olarak intihar eden KHK ile mesleğinden ihraç edilen Emine Üzel Ahmadi oldu. Ahmedi’nin henüz dört aylık bir bebeği vardı. Ahmadi, yaşadığı adaletsizliğe dayanamayarak bayramın ilk günü kendini asarak hayatına son verdi. 

KHK'lı intiharlarına doğrudan değinen DEVA Partisi genel başkanı Ali Babacan twitterdan şu ifadeleri paylaştı:

"Dün bir KHK mağduru daha kendi canına kıydı. KHK adaletsizliğinin acısını çok iyi biliyoruz, görüyoruz. O yüzden hakların iadesi için çalışıyoruz. Hak kayıplarının telafisinden, istihdamda engellerin kaldırılmasına kadar tüm mağduriyetlerin giderilmesini sağlayacağız."

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Dün bir KHK mağduru daha kendi canına kıydı.<br><br>KHK adaletsizliğinin acısını çok iyi biliyoruz, görüyoruz. O yüzden hakların iadesi için çalışıyoruz. Hak kayıplarının telafisinden, istihdamda engellerin kaldırılmasına kadar tüm mağduriyetlerin giderilmesini sağlayacağız.</p>&mdash; Ali Babacan (@alibabacan) <a href="https://twitter.com/alibabacan/status/1521880243539173377?ref_src=twsrc%5Etfw">May 4, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Bekir Bey

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER