Dubai'de Çalışan Türk Doktorlar Dubai Türk Hastaneleri

Dubai Türk Hastaneleri,dubai'de doktorluk maaşları,Dubai doktor denklik,Dubai denklik sınavı,dubai'de doktor olmak,dubai'de doktorluk başvurusu,Dubai de tıp okumak,Dubai de sağlıkçı olmak

Dubai'de Çalışan Türk Doktorlar Dubai Türk Hastaneleri

Dubai’de Doktor Olarak Çalışmak İçin Neler Gerekli?

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük şehri olan Dubai, sürekli gelişmeye devam eden, dinamik bir başkenttir. Özellikle de 2000’li yılların başında büyük bir atılım yaşayan bu şehir, gelişiminin önemli bir kısmını dışarıdan aldığı kalifiye göç dalgasına borçludur. Günümüzde sağlıktan teknolojiye, sanayiden bilime kadar pek çok alanda iş imkânı sunan Dubai, dünya ekonomisine yön veren bir kozmopolit olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Sağlık sektörü gerek sağlık turizmi gerekse de şehrin kendi ihtiyaçları sebebiyle, yabancı ülkelerden gelen çalışanlara çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu fırsatların başında büyüyen bir ekonomide erkenden bir yer edinmek, Amerikan Doları karşısında dengeli bir kurda, dolgun bir maaş almak ve insanî şartlarda çalışmak gelmektedir. Durum böyle olunca ülkemizdeki doktorlar ve sağlık çalışanları, Dubai gibi şehirlerde nasıl çalışabileceklerini merak etmektedirler. Yazımızın devamında Dubai’de doktor olarak çalışmak, Dubai’de doktor olmak ve Dubai’de doktorluk şartları gibi konularla alakalı merak edilen sorulara yanıt vereceğiz.

Dubai’de doktor olarak çalışmak için bazı önemli prosedürleri tamamlamanız gerekiyor. Şöyle ki Dubai Sağlık Otoritesi olarak bilinen devlet kurumu, Türkiye’de doktorluk ve uzmanlık eğitimi almış hekimlerin diploma gibi belgelerini akredite ediyor. Ancak akreditasyon işleminin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için bazı belgeler toplamanız, bu belgeleri sunmanız ve çeşitli değerlendirmelerden geçmeniz gerekiyor. Belgeler, gerekli yerlere ulaştırıldıktan sonra dili İngilizce olan ve mesleki yeterliliğinizi ölçen bir sınava girmeniz gerekiyor. Bu sınav İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde gerçekleştiriliyor. Katılım gerçekleştiren pek çok doktor, sınavın hiç de düşündükleri kadar zor olmadığını, mesleki yeterliliği olan hekimlerin zorlanmadan iyi bir sonuç alabileceklerini dile getiriyor.

Sınav sürecinin ardından ise özenle yürütülmesi ve takip edilmesi gereken, 1 ila 6 aylık bir bekleme süreci yer alıyor. Bu sürecin dikkatle ve özenle yürütülmesi oldukça önemlidir. Çünkü ortaya çıkabilecek en küçük problem bile lisans sürecinin olumsuz sonuçlanmasına sebep olabilmektedir. Tam da bu noktada ajansımızın vermiş olduğu hizmet hekimlerimizin yardımına yetişiyor. Daha önce bahsetmiş olduğumuz belgelerin toplanmasından gerekli yerlere ulaştırılmasına, yeterlilik sınavından bekleme sürecine kadar tüm süreçleri özenle yürütüyoruz.

Lisans işlemleri tamamlandıktan sonra Dubai’de doktor olarak çalışmak için güvenilir bir iş ilanı bulmanız, bu ilana başvurmanız ve iş teklifi almanız gerekiyor. Peki Dubai’de doktor iş ilanları nasıl bulunur? Bu soruya verebileceğimiz pek çok cevap bulunmaktadır. Bu cevaplardan ilki, herkesin ilk aklına gelen internetten araştırma seçeneğidir. Linkedin gibi global veya dubaicareers.ae gibi yerel sitelerde dijital bir CV örneği oluşturabilirsiniz. Daha sonra ise oluşturduğunuz CV ile hedef sektörünüzdeki iş ilanlarına başvurabilirsiniz. Ajansımız, iş arama ve iş tekliflerini değerlendirme konusunda da hekimlerimize gerekli desteği sunmaktadır.

İş bulma süreci tamamlandıktan sonra şirketiniz sizin için bir ülkeye giriş izni çıkarıyor. Bu iznin süresi genelde 30 gün kadar olmaktadır. Bu 30 günlük süre boyunca yine şirketiniz tarafından size ayrılan otelde konaklamanız beklenmektedir. Konaklama süreciniz boyunca hem kendiniz hem de diğer aile üyeleriniz için oturma izni alabilir, Emirates ID olarak bilinen kimlik kartını temin edebilirsiniz. Şirketiniz, sizin ve aileniz için uzun süreli bir konaklama imkânı sunmuyorsa kiralık ev arama sürecini de bu 30 gün içerisinde tamamlayabilirsiniz.

Dubai’de doktor olmak ile alakalı her sorunuz için bizi arayabilir; danışmanlık hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Dubai’de Doktor Olarak Çalışmak İçin Arapça Mı Bilmek Gerekiyor?

Dubai’de doktorluk yapmak için Arapça bilmenize gerek yok. Orta seviyede bir İngilizce ile rahat bir şekilde doktorluk mesleğini icra etmeniz mümkün. İngilizce bilginizi kanıtlamak adına IELTS ve TOEFL gibi pahalı sınavlara girmeniz de gerekmemektedir. Mesleğinizi icra edebilecek ölçüde İngilizce konuşma becerisine sahipseniz Dubai’de doktorluk yapabilir, çalışma sürecinizde İngilizcenizi daha da geliştirebilirsiniz.

Branşlara Özel Cinsiyet Ayrımı veya Cinsiyet Sınırlandırması Mevcut Mu?

Dubai’de doktor olmak isteyen hekimler, herhangi bir cinsiyet ayrımına veya sınırlandırmasına tabi tutulmazlar. Erkek doktorlar, kadın hastalıkları alanında çalışabilir ve kadın hastalarını muayene edebilirler. Yine aynı şekilde kadın hekimlerimizin de erkek hastalarını muayene etmelerine engel olabilecek bir düzenleme bulunmamaktadır.

Dubai’de Sağlıkçı Olarak Çalışmak Mümkün Mü?

Dubai’de sağlık personeli (sağlıkçılar) olmak isteyen yabancılar, çeşitli şartları sağladıkları durumda çalışmaya başlayabilir ve Dubai’de yaşayabilirler.

Dubai hızla gelişen bir ekonomiye, bununla birlikte ekonomik gelişimi destekleyen çok iyi bir altyapıya ve hizmet sektörüne sahiptir. Neredeyse her alanda olduğu gibi sağlık alanında da yabancı çalışanlar, iş gücünün önemli bir kısmını oluşturmaktadırlar. Günümüzde binlerce yabancı doktor, diş hekimi, hemşire ve benzeri sağlık personeli (sağlıkçılar) Dubai’de çalışmakta ve yaşamaktadır. Dubai merkezli hastaneler sağlık personellerine, alım gücü yüksek bir kur üzerinden, epey dolgun kabul edilen bir maaş teklif etmektedir. Çalışma şartlarının da epey insani olduğunu göz önünde bulundurunca binlerce Türk ve diğer yabancı milletlerden sağlık personeli (sağlıkçılar) Dubai’de çalışmak istemektedir. Peki, Dubai’de sağlık personeli (sağlıkçılar) olarak çalışmak için ne yapmak gerekir?

Dubai, Türkiye’deki pek çok eğitim kurumunun tıp ve sağlık eğitimini resmi olarak tanımaktadır. Ancak bu kurumlardan alınan diplomalar ve belgeler; kişinin Dubai’de çalışabilmesi için Dubai Sağlık Otoritesi tarafından onaylanmalıdır. Bu onaylanma ve lisans alma sürecine çeşitli başvurular, değerlendirmeler ve mesleki yeterliliği ölçme sınavları eşlik etmektedir. Tüm bu değerlendirmeler sonucunda uygun bulunan kişiler, Dubai’de sağlık personeli (sağlıkçılar) olarak çalışabilmektedirler. Üstelik, Dubai Sağlık Otoritesi, çalışma şartı olarak Arapça bilme zorunluluğu uygulamaz. Ortalama bir İngilizce konuşma becerisi ile kişiler, Dubai’de sağlık personeli (sağlıkçılar) olarak çalışabilirler. Yalnızca psikologlardan ileri düzey İngilizce bilmeleri beklenir.

Tüm bu başvuru, takip ve onay süreçleri; özellikle de hali hazırda çalışmakta olan sağlık personelleri için zorlayıcı olabilmektedir. Bu yüzden Dubai’de Doktor Ol ekibi olarak sağlık personellerinin lisans süreçlerini yürütüyor; çeşitli danışmanlık ve destek hizmetleri sunuyoruz.

Dubai’de Sağlıkçı Maaşları Ne Kadar?

Dubai’de sağlıkçı maaşları, kişinin branşına, aldığı eğitime ve tecrübesine göre değişiklik gösterebilmektedir.

Dubai’de doktor maaşları, pratisyen hekimler için ayda ortalama 22 bin AED, günümüz kuru ile 88 bin Türk Lirası veya 6 bin Amerikan Doları kadardır.

Dubai’de doktor maaşları, uzman hekimler için ayda ortalama 40 bin AED, günümüz kuru ile 160 bin Türk Lirası veya 11 bin Amerikan Doları kadardır. Uzman hekimlerin aylık maaşları 60 bin AED’ye kadardır.

Dubai’de hemşire maaşı, kişinin tecrübesine ve üstlendiği görevlere göre ayda ortalama 11 Bin AED ile 25 Bin AED civarındadır. 

Dubai’de diş hekimi maaşları, ayda ortalama 30 Bin AED civarındadır. Bu miktar, günümüz kuru  8 Bin Amerikan Dolarına tekabül etmektedir.

Dubai’de psikolog maaşları, ayda ortalama 25 bin AED civarındadır. 

Dubai’de fizyoterapist maaşları da aynı şekilde ortalama 25 Bin AED dolaylarındadır.

Yurt Dışında Sağlık Personeli Olmak İçin En Avantajlı Yer Neresi?

Yurt dışında sağlık personeli (sağlıkçılar) olmak için en avantajlı yerlerden birisi Dubai’dir. Dubai, sağlık personellerine epey iyi bir gelir ve yaşam fırsatı sunmaktadır. Hatta bazı sağlık personelleri, başka ülkelerde yalnızca yatırımcılara verilen 10 yıllık altın vize bile alabilmektedirler. Dubai’de sağlık personeli (sağlıkçılar) olmanın avantajları, Dubai’de yaşam ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan diğer yazıları inceleyebilirsiniz.

Dubai Sağlık Personeli Alımı

Dubai, sağlık personellerine çok önemli fırsatlar ve imkanlar sunmaktadır. Biz de Dubai’de Doktor Ol ekibi olarak sağlık çalışanlarımızın yurt dışı planlarını destekliyor; lisans ve iş arama süreçlerini büyük bir özenle yürütüyoruz. Hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan iletişim bilgilerini kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

ÇALIŞAN DOKTORLAR 

Kardiyoloji – Dr. Mehmet Urumdaş
(NMC Royal Hospital)

Dahiliye (İç Hastalıkları) – Dr. Kübra Kalaycı
(Gargash Hospital)

Aile Hekimi – Dr. Nuran Nergiz
(Canadian Specialist Hospital)

Genel Cerrah – Tugan Tezcaner
(Burjeel Hospital Medical City)

Gastroenterolog – Serkan Doğan
(Emirates Hospital)

Jinekoloji – Dr. Ayse Ekin Clemente
(Al Das Clinic)

Jinekoloji – Dr. Mukaddes Öksüz
(Health Bay Polyclinic)

Jinekoloji – Dr. Nurgül Fayyad
(Health Bay Polyclinic)

Radyoloji – Dr. Nükhet Demirok
(Latifa Hospital)

Genel Cerrah – Prof. Dr. Gökhan Çipe
(Al Zahra Hospital)

Genel Cerrah – Dr. Muharrem Öner
(Al Zahra Hospital)

Genel Cerrah – Dr. Erdem Ulucay
(Canadian Specialist Hospital)

Pediatrist – Dr. Fikri Soner Akdemir

Pediatrist – Dr. Gülben Efes
(Saudi German Clinics)

Psikiyatr – Dr. Dilara Çağıl Tekin
(The Lighthouse Arabia)

Üroloji – Dr. Haluk Kulaksızoğlu
(American Aesthetic Clinics)

Klinik Patolog / Konsültan Mikrobiyolog – Dr. Handan Celiloğlu
(Mediclinic City Hospital)

Radyoloji – Dr. Numan Cem Balcı
(Cleveland Clinic)

Dermatoloji – Dr. Mine Burcu Hurbas
(American Academy Of Cosmetic Surgery Hospital)

Acil Tıp – Dr. Arif Alper Çevik
(United Arab Emirates University)

Dubai'de halen bir çok uzman doktor ve pratisyen doktor ihtiyacı bulunuyor. Pratisyen doktorlar ayda ortalama 15-25 bin AED maaş alırken, bir uzman doktor ayda ortalama 35-60 bin AED maaş alıyor.

Dubai Türk Hastaneleri,dubai'de doktorluk maaşları,Dubai doktor denklik,Dubai denklik sınavı,dubai'de doktor olmak,dubai'de doktorluk başvurusu,Dubai de tıp okumak,Dubai de sağlıkçı olmak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER