TOKİ evleri depreme dayanıklı mı?

TOKİ evleri depremlere dayanıklı mı, 7 ve üzeri bir deprem olması halinde TOKİ konutları yıkılır mı soruları bu aralar merakla soruluyor. Pazarcık ve Elbistan depremlerinden sonra ise bu sorular daha sık sorulmaya başladı.

TOKİ evleri depreme dayanıklı mı?

TOKİ evleri depreme dayanıklı ,

depremde yıkılır mı soruları vatandaşlar tarafından merakla soruluyor. Bilindiği üzere TOKİ 20 yılda 1 milyondan fazla konut inşa etti. Şu anda Türkiye genelinde 1 milyondan fazla aile TOKİ konutlarında ikamet ediyor. Her ailenin ortalama 4 kişiden oluştuğu varsayılırsa ortalama 4 milyon vatandaşın şu anda TOKİ tarafından yapılan konutlarda oturduğu sonucu çıkabilir. Bu konutlarda oturan vatandaşların en büyük endişesi ise muhtemel bir büyük deprem. Peki, TOKİ evleri depreme dayanıklı mı?

TOKİ KONUTLARI DEPREME DAYANIKLI MI?

20 yılda 1 milyondan fazla konut yapan Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) evleri depreme dayanıklı şekilde yapılıyor.

TOKİ evlerinin depreme dayanıklı şekilde yapılması nedeniyle yıkılma ihtimalleri düşük.

TOKİ evleri ilk en büyük sınavını 2011 yılında Van'da vermişti.

TOKİ konutları Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde sağlamlığını kanıtladı.

Van merkezde ve Erciş'te yüzlerce ev yıkılırken TOKİ'nin inşa ettiği 5 bin 996 konut ayakta kaldı.

TOKİ'den yapılan açıklamada şehirde kendileri tarafından yapılan hiçbir konutta herhangi bir hasar meydana gelmediğinin tespit edildiği bildirildi.

TOKİ Van'da 5 bin 996 konut dışında toplam 33 şantiyede bir lise, sekiz ilköğretim okulu, 80 ahır, altı cami, dokuz spor salonu, altı ticaret merkezi, üç pansiyon, sosyal tesis, dört hastane, iki sağlık ocağı, altı engelsiz yaşam merkezi ile 23 karakol ve arıtma tesisi yapmıştı.

TOKİ konutların 5 bin 452'sini sahiplerine teslim etmişti.

TOKİ'den yapılan açıklamada Van Edremit'te kurulu 400 yataklı Devlet Hastanesi'nin de tamamlanarak vatandaşlara hizmet verdiği belirtildi.

Son olarak TOKİ'nin Malatya depremi sonrasında inşa ettiği konutlar da şu anda meydana gelen depremde ayakta kalan binalar arasında yer alıyor.

Özetlemek gerekirse, TOKİ konutları depremlere dayanıklı şekilde yapılıyor. 

Deprem esnasında çok fazla gürültü ve sallantı yaşansa da TOKİ konutları yıkıma karşı dayanıklılığını ispatlamış durumda.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2023, 02:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

Fatal error: Uncaught phpFastCache\Exceptions\phpFastCacheIOException: Path "/home/prsnlmebn/public_html/cache/personelmeb.net/Files/4e/b2" is not writable, please set a chmod 0777 or any writable permission and make sure to make use of an absolute path ! Additional information provided by error_get_last(): mkdir(): Disk quota exceeded in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php line 156 in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php:157 Stack trace: #0 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Drivers/Files/Driver.php(72): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->getFilePath('v5_cache_76a2c3...') #1 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/CacheItemPoolTrait.php(358): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->driverWrite(Object(phpFastCache\Drivers\Files\Item)) #2 /home/prsnlmebn/public_html/index.php(345): phpFas in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php on line 157