Uzman isim açıkladı: EYT'de ilk maaş ne zaman yatacak?

Uzman isim açıkladı: EYT'de ilk maaş ne zaman yatacak?

Uzman isim açıkladı: EYT'de ilk maaş ne zaman yatacak?

Milyonlarca kişinin beklediği EYT'de depremle birlikte tarihler de alt üst oldu. Uzmanlar ise ilk maaşın Haziran ayında ancak hesaplara yatırılabileceğini ifade ediyor.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremler sonrasında Meclis çalışmaları geçici bir süreliğine durdurulmuştu. EYT'nin 21 Şubat Salı günü görüşülmesi planlanmaktaydı. Ancak, bugün yapılan bir açıklama milyonların merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin Salı ya da Çarşamba günü yasalaşacağı söylentilerini gölgede bıraktı ve gündemi değiştirdi.

Türkiye, 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremin açtığı yaraları iyileştirmek için büyük bir çaba sarf ederken, milyonlarca insanın merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi için de Meclis'in harekete geçmesi bekleniyordu.

Deprem nedeniyle ara verilen Meclis çalışmalarının 21 Şubat Salı günü başlaması planlanırken, beklenmedik şekilde tarih 28 Şubat olarak değiştirildi ve bu durum Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için bir sürpriz oldu. Ayrıca, ilk emekli maaşlarının ödeneceği tarihle ilgili de yeni bir açıklama yapıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis çalışmalarına verilen aranın 28 Şubat tarihine kadar uzatıldığını sosyal medya adresinden duyurdu. Elitaş açıklamasında, milletvekillerinin büyük çoğunluğunun deprem bölgesinde olması nedeniyle siyasi partilerin mutabakatıyla TBMM çalışmalarına ara verilmesi kararlaştırıldığını belirtti. Elitaş ayrıca, geçmiş olsun dileklerini de iletti.

Meclis'in verilen aranın ardından yeniden açılış tarihinin 28 Şubat'a ertelenmesi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için bekleyiş sürecini de etkiledi. EYT'liler, Mart ayında ilk emeklilik maaşlarını almayı planlıyordu.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'un yaptığı açıklama, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için bekleyiş sürecinin uzayacağına işaret ediyor. Erdursun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "EYT Mart, Emeklilik başlangıcı Nisan, ilk aylığın alınacağı tarih Mayıs-Haziran ayına kaldı!" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, EYT'lilerin ilk emeklilik maaşlarını alacakları tarihin daha da ertelenebileceği ihtimalini gündeme getirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER