Bakan Özer 10 ilde uygulanacak kararları açıkladı: Okullar ne zaman açılacak?

Bakan Özer 10 ilde uygulanacak kararları açıkladı: Okullar ne zaman açılacak?

Bakan Özer 10 ilde uygulanacak kararları açıkladı: Okullar ne zaman açılacak?

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası 'Okullar açılacak mı, okullar tatil mi' sorusu son dönemin en çok merak edilenleri arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem felaketinin yaşandığı 10 il için tarih verdi. Bakan Özer, sağlam raporu olmayan hiçbir binada eğitim yapılmayacağının altını çizdi. İşte il il yeni tarihler...

'Okullar ne zaman açılacak, okullar tatil mi' sorusunun cevabını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer verdi. Bakan Özer, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay için tarihleri açıkladı.

DEPREM BÖLGESİ DIŞINDA KALAN 71 İLDE OKULLAR RESMEN AÇILDI

Deprem afet bölgesi dışında kalan 71 ilde ilkokul, ortokul ve liselerde 2. dönem olarak bilinen bahar yarıyılı 20 Şubat 2023 tarihinde resmen başladı.

10 İLDE OKULLAR AÇILACAK MI?

OHAL kapsamında afet bölgesi ilan edilen 10 il için yeni kararı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı. İşte il il yeni tarihler...

10 İL İÇİN YENİ KARAR! OKULLAR TATİL Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı açıklamayla "10 ilde okullar ne zaman açılacak, okullar tatil mi" sorusu yanıt buldu.

AFET BÖLGESİ 10 İLDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

1. Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da eğitim öğretime verilen ara 27 Mart tarihine kadar uzatıldı.
2. Gaziantep ve Osmaniye'de eğitim öğretime verilen ara 13 Mart tarihine kadar uzatıldı.
3. Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da eğitim öğretim 1 Mart tarihinde başlayacak.

Bakan Özer 10 ilde uygulanacak kararları açıkladı: Okullar ne zaman açılacak?

BAKAN ÖZER: SAĞLAM OLMAYAN HİÇBİR YAPIDA EĞİTİM OLMAYACAK

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlam raporu verilen okullarda eğitime başlanacağını belirten Bakan Özer, "Sağlam raporu almadan kesinlikle öğrenci ve öğretmenlerimizi okullara sokmayacağız. Eğitim başlayacak illerde de eğer sağlam raporu henüz alınmadıysa o okullarda eğitime başlamayacağız" dedi.

Bakan Özer 10 ilde uygulanacak kararları açıkladı: Okullar ne zaman açılacak?

"DEPREM BÖLGESİNİ 3 KATEGORİYE AYIRDIK"

Depremden etkilenen 10 ili 3 kategoriye ayırdıklarını ifade eden Bakan Özer, "Bu bağlamda 10 ilimizi kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tuttuk. 10 ilimizi 3 kategoriye ayırdık. Birinci kategoride Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa yer alıyor. Bu illerimizde merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart tarihi itibariyle eğitim öğretime başlıyoruz" açıklamasında bulundu.

İkinci kategoride Gaziantep ve Osmaniye'nin yer aldığını belirten Bakan Özer, "Bu illerimizde eğitim öğretime verilen arayı 13 Mart'a kadar uzatıyoruz. Üçüncü kategoride ise Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay yer alıyor. Bu illerimizde de verilen arayı 27 Mart tarihine kadar uzatıyoruz. Bu 10 ilimizi eğitim-öğretimle buluşturmada güvenlik odaklı şekilde normalleştirme sürecini bugün almış olduğumuz kararlarla başlatmış oluyoruz" diye konuştu.

10 İLDE BAHAR DÖNEMİNDE DEVAM ZORUNLULUĞU YOK

Deprem bölgesinde bulunan okullarda 2. dönemde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak.
Elazığ'da da devam zorunluluğu aranmayacak.
Tüm öğrencilerin istedikleri takdirde çevre illerdeki okullara nakilleri yapılacak.
Bölgedeki öğretmenler idari izinli sayılıyor ve ders ücretleri ödenmeye devam ediyor.

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2023, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER