Hande Fırat edindiği kulis bilgilerini paylaştı: Seçim için net tarih verildi

Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla 14 Mayıs olarak planlanan seçimlerin erteleneceği şeklindeki yorumlar, seçim tarihi konusunda bir belirsizliğe sebep oldu. Seçim gündemine ilişkin kaynaklardan edindiği bilgilere yönelik açıklamalarda bulunan Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçim hakkında bir sunum yapıldığını belirtti.

Hande Fırat edindiği kulis bilgilerini paylaştı: Seçim için net tarih verildi

Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın yaşanan atmosferde seçimlerin yapılamayacağını, 14 Mayıs olaral belirlenen tarihin ertelenmesine yönelik yorumları siyasetin gündemine bomba gibi düşmüştü.

Arınç'ın sözlerine ilk tepki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kaybedecek tek bir dakikalarının olmadığını belirten CHP lideri, seçimlerin ertelenmesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, parti olarak seçimlerin zamanında yapılması yönünde tavırlarının net olduğunu, seçimlerin ertelenmesinin söz konusu dahi olamayacağını belirtti.

Peş peşe gelen açıklamaların ardından AK Parti!'li kurmaylar, önceliklerinin deprem yaralarının sarılması olduğunu, yaşanan atmosferde bu tür tartışmaların olmasının yanlış olduğu belirtildi.

Yaşananların ardından akıllara gelen seçimler ertelenecek mi? sorusuna Hande Fırat, CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında kulislerden edindiği bilgilerle yanıt verdi.

Seçimlerin yüzde 99 14 Mayıs'ta yapılacağını belirten Fırat, seçim takvimine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Bugün iki önemli toplantı yapıldı. Biri parti dışında bir merkezde, diğeri partide. Yani parti dışında bir merkez derken birçok teknik kişi bir araya geldi 'seçim hangi tarihte yapılmalı?' diye. Sonrasında da partide kurmaylar bir araya geldi. Bugünkü toplantıların neticesinde yüzde 99 oranında Mayıs'ta seçim yapılacak görünüyor." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçimler ile ilgili bir sunum yapıldığı bilgisini aktaran Hande Fırat, gerçekleştirilen toplantıya ilişkin şu detayları paylaştı:

 "Bugün iki toplantı vardı. Biri gündüz yapıldı, "Acaba teknik olarak imkanlar yeterli olacak mı?, YSK seçmen kütüklerini deprem bölgesinde hazırlayabilecek mi?" diye bakıldı. 17 Şubat'ta yazmıştım ben, "Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs'ta ısrarcı. Bazı partililer de 18 Haziran istiyor" diye. Cumhurbaşkanı'nın bu isteğinin ardından bugün hem YSK hem de partinin teknik isimleri çalıştı. Akşam saatlerindeyse Binali Yıldırım'dan seçim işlerinden sorumlu başkan yardımcısına Numan Kurtulmuş'a Erdoğan'ın kurmayları bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da bir sunum yapıldı. O toplantıdan bana gelen bilgi şu an yüzde 99 oranında seçimin 14 Mayıs tarihinde yapılacağı yönünde."

 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER