EYT'de son durum ne? 28 Şubat'ta yasallaşacak mı? Maaşların ödeneceği kritik tarih...

İlk etapta 2 milyon 250 bin kişiyi kapsaması beklenen EYT düzenlemesinin yasallaşması için son bir adım kaldı! Meclis Genel Kurulu'nun Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla ara vermesinin ardından EYT'nin yasallaşma süresi uzamıştı. Peki, EYT ne zaman görüşülecek? Detayları sizin için derledik...

EYT'de son durum ne? 28 Şubat'ta yasallaşacak mı? Maaşların ödeneceği kritik tarih...

sigorta başlangıç tarihi 9 Eylül 1999'dan önce olanları ve emekli olmak için gereken prim günü ve Sigortalılık süresi şartını sağlaş olsa dahi yaşından dolayı emekli olamayanları kapsayan düzenleme, son olarak Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti. Bütçe Komisyonu'ndan geçen teklifin yasallaşması için 6 Şubat tarihinde Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyordu ancak Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla Meclis çalışmalarına ara verildi. Bu durum EYT teklifinin yasallaşmasını geciktirdi.

Vekillerin deprem bölgesinde olması sebebiyle Meclis çalışmaları 28 Şubat Salı günü başlayacak. Meclis Genel Kurulu'nda ilk olarak milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT teklifinin görüşülmesi bekleniyor.

Şubat ayında çıkarılması planlanan yasa doğrultusunda ilk maaşların mart ayında ödenmesi öngörülürken tüm Türkiye'yi yasa boğan depremlerin meydana gelmesi planları değiştirdi. EYT teklifinin Mart ayı başında yasallaşması, maaşların da yetiştiği takdirde Mart ayı içerisinde yetişmediği durumda ise Nisan ayında ödenebileceği öngörülüyor.

EYT başvuruları, yasasının TBMM'de kabul edilmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından e-Devlet üzerinden alınmaya başlayacak.

 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER