2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Konaklama İndirimi Yaygınlaşıyor

Öğretmenlere öğretmenevlerinde konaklamada sağlanan yüzde 50 indirimin ardından Milli Eğitim Bakanlığında çalışan diğer personelin bu yöndeki isteklerine kayıtsız kalınmadı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatı uyarınca öğretmenlerle birlikte tüm Bakanlık çalışanları bundan böyle öğretmenevlerinde yüzde 50 indirimli konaklayabilecek.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Konaklama İndirimi Yaygınlaşıyor

2022-2023 eğitim-öğretim yılında öğretmenlerin görev yaptıkları illerdeki konaklama ihtiyaçları düşünülerek yapılan yüzde 50'lik konaklama indirimi uygulaması, 2023 yılı sonuna kadar öğretmenlerle sınırlı kalmayacak. Kamuoyu ve öğretmen camiasında olumlu karşılanan uygulama, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen haricindeki eğitim personelini de kapsayacak şekilde genişletildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla, bakanlık bünyesinde öğretmenlik harici görev yapan personelin 2024 yılı sonuna kadar rezervasyonları iptal edilmeden ve maliyet bedellerinin altında kalmadan konaklama ücretlerinde yüzde 50 indirim yapılacak. Bu indirim, sivil misafirlere uygulanan hizmet bedelleri üzerinden, kahvaltı hariç, tüm Milli Eğitim Bakanlığı personelini kapsayacak.

Dipnotlar:

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Geniş Vizyonu: Bakan Yusuf Tekin, uygulamanın genişletilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, öğretmenlerin ve diğer eğitim personelinin emeklerine olan teşekkürlerini dile getirerek, sürdürülebilir eğitim sisteminin mimarlarına yönelik bu desteklerin devam edeceğini vurguladı.

Eğitim Ailesine Yönelik Teşekkür: Bakan Tekin, önceki yılda öğretmenevlerinin tamamen öğretmenlere ayrılması ve %50 konaklama indirimi sağlanması uygulamasının yeni yılda tüm bakanlık personelini kapsayacak şekilde devam edeceğini belirtti. Bu kararın, eğitim camiasındaki tüm çalışanları mutlu edeceğine inandığını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER