2023 Yılı İçin Alan Değişikliğinde Kontenjan Sorunu

2023 Yılı İçin Diplomaya Dayalı Alan Değişikliğinde Kontenjan Sorunu ve Çözüm Yolları

2023 Yılı İçin Alan Değişikliğinde Kontenjan Sorunu

2023 Yılı İçin Diplomaya Dayalı Alan Değişikliğinde Kontenjan Sorunu ve Çözüm Yolları

Milli Eğitim Bakanlığı, Alan değişikliği iş ve işlemlerinde 2022 yılı Aralık ayı gelmesine rağmen henüz duyuru yayınlamamıştır. Bakanlık geçen yıl yapılan alan değişikliğinde 2022’nin son günü kılavuzu yayınlamıştı.

Öğretmenler, kılavuzun bir an önce yayımlanmasını beklemektedirler.

Öğretmenin niteliğinden bahsederken , öğretmenin kendini geliştirmesini isteyen MEB’in bir yandan öğretmenlerin kariyer gelişimi için destek vermesi, diğer yandan ikinci bir lisans öğrenimini başarıyla tamamalayan öğretmenlere normları açarken il genelinde tüm boş normları açmaması üzerine, alan değişikliği sembolik hale gelmiş ve öğretmenlerin alan değişikliğinden beklentisi gerçekleşmemiştir. Diğer taraftan daha önce bir kez Alan değişikliği gerçekleştiren öğretmenin eski alanına tekrar dönüşü kaldırılarak kılavuzda belirtilmeli ve bu şekilde yığılmanın önüne geçilmelidir. Özellikle bakanlığın açıköğretim fakültesi dışında örgün olarak lisans diploması alınan alanları( Rehberlik, Beden Eğitimi, Matematik, Fen Bilimleri) göz önünde bulundurarak kontenjan açarken bu bölümlerin ne zor şartlarda lisans mezuniyeti alındığını da değerlendirmesi gerekmektedir. İstanbul, Bursa, Konya gibi illerde; Rehberlik, Okul öncesi, Din Kültürü, Fizik, Kimya, Matematik, Sınıf Öğretmenliği gibi alanlarda oluşan norm ihtiyacı vardır. Bakanlığın il mem’lere alan değişikliğinde kontenjan verirken bunları göz önünde bulundurması gerekmektedir.

Mevcut tüm boş normların il mem’ler tarafından açılması gerekmektedir. Bu sürüncemelerin bir önce olumlu yönde sonuçlanması 2023 Türkiye vizyonu hedeflerinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmeni ve eğitimin kalitesini artımada katkıları artacaktır.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2022, 07:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
birtürlüalandeğiştiremeyen
birtürlüalandeğiştiremeyen - 1 yıl Önce

personelmeb.net e çok teşekkür ederiz bol kontenjanlı alan değişikliği bir an önce yapılmalıdır.

Elif İkbal
Elif İkbal - 1 yıl Önce

Alan değişikliği klavuzu bir an önce yayınlanmalıdır ve yeterli kontenjan açılarak alan değişikliği işlemleri tamamlanmalıdır.

Alandeğişikliği
Alandeğişikliği - 1 yıl Önce

2023 alan değişikliğinde Kontenjan sorununu anlatan çok güzel bir yazı olmuş. Personelmeb sitesine duyarlılığı için teşekkürler. Bakanlığın bu doğrultuda kontenjan sorununu 2023 vizyonuna yakışır şekilde çözümlemesini bekliyoruz.

SIRADAKİ HABER