Validen memurlara Şok Talimat! “Aç Duracaksın, Öğlene Kadar Sabredeceksin!“

Antalya Valisi’nden Şok Talimat! "Aç Duracaksın, Öğlene Kadar Sabredeceksin"

Validen memurlara Şok Talimat! “Aç Duracaksın, Öğlene Kadar Sabredeceksin!“

Antalya Valisi’nden Şok Talimat! "Aç Duracaksın, Öğlene Kadar Sabredeceksin"

Antalya Valisi’nden herkesi şok eden ‘kahvaltı’ açıklaması geldi. Vali Ersan Yazıcı, kamu kurumlarında kahvaltı yapılması ile ilgili olarak gelen bir soruya; ‘herkes evden kahvaltısını yaparak çıkacak. Kahvaltısını yapmadan çıktı ise de aç kalacak. Paşa gönlü bilir ya da simit alacak işine gelmeden yiyecek’ şeklinde cevap vererek günün en çok konuşulan isimlerinden birisi oldu. Kamu kurumlarında kahvaltı sofrası istemediklerini ifade eden Antalya Valisi Ersan Yazıcı; tüm personellerine kahvaltı ile ilgili talimat verdiğini de sözlerine ekledi. Böyle bir görüntüyü asla kabul edemeyeceğini belirten Vali Yazıcı; kahvaltı yapmadan iş yerine geldiğiyse öğlene kadar sabredeceğini belirtti. Vali Yazıcı; ‘Kahvaltı yapmayan aç kalır, öğle yemeğinde yer’ diyerek herkesi şok edecek açıklamalarda bulundu.

Antalya Ticaret Borsası’nın düzenlediği Kent Buluşmalarına bu ay konuk olarak Antalya Valisi Ersin Yazıcı katıldı. Kent Buluşmalarının açılış konuşmasını yapan ATB Başkanı Ali Çandır; “Antalya turizmin yanında tarımın da başkentidir. Antalya’da eşsiz bir toprak zenginliğimiz yok. Sağa sola doğru yayılmaktan ise eski binaların yıkılarak yerine modern binaların yapılması gerekir. Bizim tarım alanlarımız tehdit altında bulunuyor. Biz sadece domates üreterek tarımı geliştiremeyiz. Tarıma bir sınıf atlatmamız gerekir” diyerek Antalya’nın sadece turizm kenti olarak anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı ise; Rusya ve Ukrayna savaşı sonrasında Antalya’da artışa geçen yabancı sayısına değinerek bu konuda açıklamalarda bulundu. Vali Yazıcı ise; “Ukrayna-Rusya savaşından sonra gelen kişilerin arttığını görüyoruz. Burası bir dünya şehri, bunu böyle değerlendirmek gerekir. Dünya şehri diye her şey serbest mi? Tabii ki de hayır. Bunun artısı olduğu gibi eksileri de var. Biz son yıllarda şehirlerin öne çıktığını görüyoruz. 20 yıldır devam eden bir akım var. Antalya bu durumda çok şanslı, sayılı turizm şehirlerinden birisiyiz. Çok sayıda insan bu ülkeye geliyor, bu güzellikleri görünce ayrılmak istemiyor. Burada bize düşen gettolaşmanın önüne geçmektir. Böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Bunun bir sürü ayrıntısı ve dertleri var. Şehrimizde böyle bir problem yok, şehrimizde gettolaşma ifadesini kabul etmiyoruz. Bireysel anlamda olaylar olmuyor mu oluyor. Bu şehri birlikte yöneteceğiz” diyerek şehri doğru bir şekilde yönetmenin öneminden bahsetti.

Son zamanlarda Antalya İli’nde artan konut fiyatlarına da değinen Yazıcı, bu fiyat artışının sebebinin yine vatandaşın kendisi olduğunu ifade etti. Önemli olan konunun tarım ve hayvancılık olduğunu da belirten Vali Yazıcı; her zaman bu iki sektöre de önem verdiğini sözlerine eklemiştir.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2022, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER