Takdir teşekkür hesaplama e-Okul! 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12. sınıf.

E-Okul Karne not ortalaması nasıl hesaplanır?

Takdir teşekkür hesaplama e-Okul! 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12. sınıf.

E-Okul Karne not ortalaması nasıl hesaplanır?

Sömestr tatili yaklaşırken öğrencileri şimdiden karne heyecanı sarmış durumda. Ara tatil öncesinde son sınavlarını olan ve sınavlardan aldıkları puanların yavaş yavaş sisteme girildiğini gören öğrenciler karne not ortalamalarını hesaplamaya başladı bile! Peki, karne not ortalaması nasıl hesaplanır? Takdir ve teşekkür belgesi nasıl alınır? 2023 takdir ve teşekkür hesaplaması nasıl olur? İşte sömestr tatili öncesinde bilmeniz gereken karne not hesaplama yöntemi…

Ara tatil öncesinde karne notunu erkenden hesaplayıp takdir ya da teşekkür belgesi alıp almayacağını öğrenmek aslında çok kolay. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için e-Okul sistemi üzerinden yapılabilecek bu hesap sonrasında öğrenciler takdir teşekkür hesaplamasını kolaylıkla yapabilecek. Binlerce öğrenci 23 Ocak ile 3 Şubat günleri arasında olacak tatili iple çekerken; aynı zamanda tatlı bir karne da yaşıyor. Karne not ortalaması ve takdir ve teşekkür belgesi alıp almadığını kontrol etmek isteyen öğrenciler için başvurmaları gereken yer ise e okul sistemi olacak. Öğrenciler; e-okul sistemi üzerinden giriş yapıp görebilecekleri karne not ortalaması hesaplama ekranı ile hem karne notlarını hesaplayıp hem de takdir/teşekkür belgesi alıp alamayacaklarını öğrenecekler. E-okul sistemine giriş için öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası gerekiyor. Bu bilgiler ile giriş yapıldıktan sonra çıkan ekranda yılsonu notları kısmına giriş yapılarak karne notlarını görüntülemek mümkün. E- okul sistemi karne gününe kadar açık kalmaktadır.

Karne not ortalaması nasıl hesaplanır?

Öğrencilerin ara tatile girmeden önce en çok merak ettikleri konu; not ortalaması hesaplama işleminin nasıl olduğudur. Bunun için 1. yazılı puanı ve 2. yazılı puanı (varsa 3. Yazılı puanı) toplanarak çıkan toplam rakam; toplam yazılı sayısına bölünmektedir. Öğrenciler tüm dersler için bu işlemi gerçekleştirirken; ders başına çıkan not ortalamalarını toplayarak en son genel not ortalamasına ulaşabilirler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER