ÖSYM'den büyük yenilik! Herkesin beklediği sonunda gerçek oldu! Erişime açıldı adaylar yoğun ilgi gösterdi

ÖSYM tarafından yapılan duyuru üzerine sınavlara girecek birçok adayın yüzü güldü. ÖSYM tarafından gerçekleşen her sınav için geçerli olan bu yeniliğin ne zaman devreye gireceği ise merak konusu oldu. Peki, ÖSYM'den hangi yenilik geldi? İşte detaylar...

ÖSYM'den büyük yenilik! Herkesin beklediği sonunda gerçek oldu! Erişime açıldı adaylar yoğun ilgi gösterdi

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından çok önemli bir duyuru yapılırken sınava girecek adayları yakından ilgilendirmektedir. bundan sonra gerçekleşecek olan sınavlarda adaylar cevap kağıtları ve cevap kağıtlarına yapılan optik okuyucu sayesinde sonuçlarını öğrenebilecek. ÖSYM 2022-EUS ve 2022-STS Eczacılık Sınavları hakkında yapılan açıklama üzerine adayların cevap kağıtlarının erişime açıldığı duyurusu yapıldı.

ÖSYM DUYURUSU

ÖSYM sınavları için geçerli olan bu yenilikte adaylar TC kimlik numarası ve şifreleriyle ÖSYM sistemine giriş yapmasının ardından ''Cevap kağıdı görüntüleme'' ekranına giriş yaparak sınav esnasında işaretleme yapılan cevap kağıdı görütülenirken doğru optik üzerinden de kontroller yapılabilir. Bunun yanı sıra adaylar, cevaplarının cevap anahtarına yayınlandığı form üzerinden her soru için tıklayarak cevap köküne gidilir ve doğru cevap ile adayların vermiş olduğu cevap karşılarına çıkmaktadır. Sonucunda ise kontroller sağlanmasıyla toplam doğru ve yanlış sayılarına göre ham puan elde edilir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER