İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının organizatörü Bilal Hassan'ın görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının organizatörü Bilal Hassan'ın görüntüleri ortaya çıktı. Ammar Jarkas’ın, saldırının Türkiye’deki organizatörü Bilal Hassan’ı sınıra götürüp Bulgaristan’a kaçırdığı ifade edilmişti.

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının organizatörü Bilal Hassan'ın görüntüleri ortaya çıktı

Talimatı gerçekleştirmek üzere temmuz ayında Bilal Hassan isimli örgüt mensubuyla Afrin üzerinden karı-koca görünümünde kaçak yollarla Türkiye’ye geldiğini söyleyen terörist, bombanın kendilerine İstanbul’da örgütün lojistiktikçileri tarafından getirildiğini, bomba düzeneğini Bilal Hassan’ın hazırladığını ifade etmişti.

 

 

Saldırının organizatörü Bilal Hassan'ın görüntüleri ortaya çıktı.

"HACI PATLAT DEDİ"

Albashir’in resmî sorgusunda ise “Türkiye’ye yönelik bombalı eylem talimatını ‘Hacı’ kod adlı PKK/YPG’li terörist verdi. Ben bankta otururken başka bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Hacı isimli terörist kalabalığa baktı ve patlat talimatı verdi. Ben de o talimatın ardından banktan kalktım ve bombayı patlattım” dediği öğrenildi. Bu arada failleri yurt dışına kaçırmak için örgüt tarafından görevlendirilen Ammar Jarkas’ın, saldırının Türkiye’deki organizatörü Bilal Hassan’ı sınıra götürüp Bulgaristan’a kaçırdığı öğrenildi. İfadeleri tamamlanan 50 kişinin bugün adliyeye sevk edilmesi beklenirken, gözaltına alınanlar arasında Albashir’ın olaydan sonra yakalandığı Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’ndeki evin sahibinin de olduğu belirtildi. Söz konusu ev sahibinin Ammar Jarkas’ın annesi olduğu öğrenildi.

Öte yandan saldırı sonrasında kaçarken elinde gül bulunduğu gözlenen teröristin, gülü bombayı bıraktığı bankın yanında beklerken gül satan bir kişiden ısrar üzerine dikkat çekmemek için aldığı ortaya çıktı.

TELEFON TRAFİĞİ SON ÜÇ GÜNDE ARTMIŞ

Ele geçen üç GSM hattı ile diğer şüphelilere ait dijital deliller, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından inceleniyor. Terör örgütü mensupları ile eylemi gerçekleştirenler arasındaki telefon trafiği ve yazılı mesajlaşmaların eyleme üç gün kala arttığı tespit edildi. Gelen talimat üzerine de eylemin yerini ve saatini kararlaştırdıkları belirtildi.

Bu arada Ahlam Albasir’in yakalandığı esnada özel çantasından 300 bin liraya yakın döviz ve altın ile Suriye devletine ait kendi adına düzenlenmiş orijinal pasaport ele geçirildiği öğrenildi. Yapılan fiziki kontrol ve muayenelerinde ise 1999 Halep doğumlu teröristin kolunda Ezidilerce kutsal kabul edilen bir dövme figürü bulunduğu da tespit edildi.

İstikal'deki bombalı saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı: Kıyafetlerini değiştirmesi için ses kaydı atmış

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER