İmam Hatip Ortaokulunda Başı Açık Öğretmenlere Mobbing İddiası

Daha önce öğretmenlere yapılan mobinng iddiaları ile gündeme gelen ve konu hakkında Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünce soruşturma açılan Beştepe Şehitler İmam Hatip Ortaokulunda, başı açık öğretmenlerle ilgili mobbing iddiaları artarak devam ediyor.

İmam Hatip Ortaokulunda Başı Açık Öğretmenlere Mobbing İddiası

ÖĞRETMEN TAYİNİN İSTEDİ

Başı açık öğretmenlere uygulanan mobbing nedeni ile daha önce bu okulda görev yapan üç öğretmen okuldan tayinlerini isteyerek başka okullara geçtiler.

YÖNTEM HEP AYNI

İddialara göre başı açık öğretmenlere uygulanan mobbing, velilere CİMER'e şikayet ile başlıyor. CİMER'e yapılan şikayet sonrasında söz konusu öğretmenlerle ilgili soruşturma açılıyor. CİMER'e yapılan şikayetler arasında 'öğrencilere kötü muamele', 'performans düşüklüğü' gibi gerekçeler öne sürülüyor. Şikayetler sonrasında açılan soruşturmalarla da öğretmenler itibarsızlaştırılıyorlar.

"İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NE BAŞVURSUNLAR"

Ankara İl Milli Eğitim Müdürülüğü'ne yakın kaynaklar, bu tür iddiaların bulunduğunu, ancak öğretmenlerin İl Milli Eğitim Müdürülüğü'ne bir başvuruda bulunmadıklarını belirtiyorlar. Aynı kaynaklar, öğretmenlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurmaları haline gerekli soruşturmaların açılacağını ve mobbinge müsade edilmeyeceğini vurguluyorlar.

medyaport

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER