Bakan Özer öğretmenlerin randevu talebini reddetti! 15 eğitim sendikasından AYM’ye dilekçe

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “ÖMK’nin yarattığı tahribat ve itirazları” görüşmek için randevu talep eden 15 eğitim sendikasının talebini reddetti. 15 eğitim sendikası, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na (ÖMK) yönelik itirazlarını içeren dilekçeyi Anayasa Mahkemesi’ne verdi.

Bakan Özer öğretmenlerin randevu talebini reddetti! 15 eğitim sendikasından AYM’ye dilekçe

Anayasa Mahkemesi, geçen hafta, ÖMK hakkında CHP’nin açtığı iptal davasını esastan görüşme kararı aldı. Anayasa Mahkemesi, dava kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ve en fazla üyeye sahip üç eğitim sendikasının söz konusu kanunla ilgili görüşlerinin alınmasına karar verdi. 15 eğitim sendikası, ÖMK’ya itirazlarını içeren kapsamlı bir dilekçeyi dün Anayasa Mahkemesi’ne sundu.

Eğitim Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, sendikanın genel merkezinde bugün düzenlediği basın toplantısında, ÖMK’nın geri çekilmesi ve yeni bir meslek kanunu hazırlanması için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den 15 eğitim sendikası olarak randevu istediklerini, ancak taleplerine yanıt dahi verilmediğini söyledi.

Kurul, “Dilekçede, ÖMK’nın kapsamlı ve bütünsel bir nitelik taşımadığı; özel sektör öğretmenlerini, ücretli öğretmenleri, sözleşmeli öğretmenleri ve yüz binlerce ataması yapılmayan öğretmeni ve engelli öğretmenleri görmediği ifade edilmiştir. Anayasa Mahkemesi, ÖMK ile ilgili karar sürecini hızlandırmalı, en azından 19 Kasım’da yapılması planlanan sınavın yürütmesini ivedilikle durdurmalıdır” dedi.

BAKAN ÖZER ÖĞRETMENİN ÇİÇEĞİNİ ALMADI
Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ise “Eğitimde faaliyet gösteren 15 sendikanın görüşme talebini reddetmeniz, bizleri değil sizleri küçültecektir” dedi.

Özer’in Hatay’da atanamayan bir öğretmenin verdiği çiçeği almamasını anımsatan Özbay, “Sizin öğretmen görünce kulağınızı kaşımanıza gerek yok çünkü eğitim emekçisinin sesini zaten duymuyorsunuz. Gözünüzü kaçırmanıza gerek yok çünkü eğitim emekçisinin halini zaten görmüyorsunuz. Arkanızı dönüp gitmenize gerek yok çünkü öğretmenlere ne kadar üstten baktığınızı bilmeyen kalmadı” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER