Arda Güler'de mutlu son! Gençlerbirliği'ne dudak uçuklatan bonservis

2019 yılının kış transfer döneminde 'sonraki satıştan yüzde 20 pay' şartı ile Gençlerbirliği'nden Arda Güler'i kadrosuna katan Fenerbahçe, bir süredir sonraki satıştan pay maddesinden vazgeçmesi için Ankara ekibi ile pazarlık halindeydi. Kanarya uzun süren pazarlıklar sonucunda Gençlerbirliği ile anlaştı. Genç yıldız için Ankara ekibine ödenecek bonservis bedeli dudak uçuklattı.

Arda Güler'de mutlu son! Gençlerbirliği'ne dudak uçuklatan bonservis

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası arası nedeniyle Spor Toto Süper Lig'e verilen arayı iyi değerlendirmek için tecrübeli teknik adam Jorge Jesus yönetiminde çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, 2019 yılında Gençlerbirliği'nden transfer ettiği Arda Güler'in transferinde mutlu sona ulaştı.

2019 yılında Arda Güler'i Gençlerbirliği'nden kadrosuna katan Fenerbahçe, genç yıldızı başka bir takıma satması halinde Ankara temsilcisine bu transferden yüzde 20 pay verecekti. Bu paydan vazgeçmesi için bir süredir Ankara ekibiyle masada olan Fenerbahçe, uzun pazarlıklar sonucunda istediğine ulaştı. Arda Güler'in sözleşmesindeki maddeyi kaldırmak isteyen Fenerbahçe, Gençlerbirliği ile prensipte anlaştı.

Fenerbahçe'ye Gençlerbirliği'nden transfer edilirken, sözleşmesine sonraki satıştan yüzde 20 pay maddesi eklenen genç yıldız için sarı - lacivertliler başkent ekibiyle bir süredir görüşmelerini sürdürüyordu.

PRENSİP ANLAŞMASI TAMAM

Sözcü'nün haberine göre; Sarı-lacivertli ekibin yöneticisi Özgür Özaktaç, Arda Güler'in transferi için Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş ile prensip anlaşmasına vardı.

5 OYUNCU TAKASTA KULLANILACAK

Fenerbahçe'nin söz konusu anlaşma neticesinde Gençlerbirliği'ne 2,5 milyon euro ücret vereceği ifade edildi. Öte yandan Güler karşılığında başkent ekibine Lemos, Nazım Sangare, Çağtay Kurukalıp, Yiğit Efe Demir ile bazı U19 Takımı oyuncularının içinde yer aldığı 5-6 futbolcu kiralık sunulacak ve ücretleri de karşılanacak.

Bu anlaşmayla birlikte Arda Güler'in bonservisinden elde edilecek olan tüm gelir, Fenerbahçe'nin kasasında kalmış olacak.

Bu sezon Fenerbahçe formasıyla 13 resmi maça çıkan Güler, 3 gol - 1 asistlik bir performans sergiledi.

Bekir Bey

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER