2023 Ocak ayında öğretmen maaşları ne kadar olacak?

Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte tüm kamu personeli gibi öğretmenler de 2023 yılının ocak ayından itibaren ne kadar maaş zammı alacaklarını merak ediyor.

2023 Ocak ayında öğretmen maaşları ne kadar olacak?

Ocak'ta yapılacak zam 6. Dönem Toplu Sözleşme'de uzlaşıldığı üzere %8 ve enflasyon farkı şeklinde olacak.TÜİK, Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerini açıkladığı zaman ocak zammı netleşecek fakat enflasyon bir nebze hız kesse de artmaya devam ettiği için öğretmenlerin maaşlarına ocak ayında zam ve enflasyon farkı ile birlikte %15-18 civarında bir artışın olacağı değerlendirilmektedir.

KASIM AYINDA UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI OLACAK

Bilindiği üzere 19 Kasım'da gerçekleşecek uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik yazılı sınavlarıyla birlikte öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmenler arasındaki maaş farkı 2023 yılı ocak ayında oldukça yükselecek.

SEÇİMDEN ÖNCE SEYYANEN ZAM

Ocak ayında memur ve memur emeklilerine yapılacak maaş artışı, bilindiği üzere 2023 genel seçimlerden önceki son zam dönemi olacak. Artan enflasyonla birlikte memurların alım güçlerinin oldukça düştüğü şu aylarda hükümetten ek bir iyileştirme gelmesi durumunda maaşlardaki artış da daha fazla olacak.

OCAK'TA ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2023 yılının ocak ayında yaklaşık olarak ortalama öğretmen maaşı yaklaşık 11 bin 900 lira, derece ve kademesi 1/4 olan uzman öğretmen maaşı yaklaşık 15 bin 200 lira, derece ve kademesi 1/4 olan başöğretmen maaşı ise yaklaşık 17 bin 400 lira olacak.

Maaş zam oranı ve miktarının kesinleşmesi için TÜİK'in Aralık ayı dahil 2022 yılının tüm aylarındaki enflasyon rakamlarını açıklaması bekleniyor.


 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2022, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

Fatal error: Uncaught phpFastCache\Exceptions\phpFastCacheIOException: Path "/home/prsnlmebn/public_html/cache/personelmeb.net/Files/e5/25" is not writable, please set a chmod 0777 or any writable permission and make sure to make use of an absolute path ! Additional information provided by error_get_last(): mkdir(): Disk quota exceeded in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php line 156 in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php:157 Stack trace: #0 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Drivers/Files/Driver.php(72): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->getFilePath('v5_cache_004523...') #1 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/CacheItemPoolTrait.php(358): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->driverWrite(Object(phpFastCache\Drivers\Files\Item)) #2 /home/prsnlmebn/public_html/index.php(345): phpFas in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php on line 157