Öğretmenler alan değişikliğinde normların tümünün açılmasını istiyor

Öğretmenler alan değişikliği kılavuzunun bir an önce yayımlanmasını ve boş kadroların tamamının tercih için açılmasını istiyor.

Öğretmenler alan değişikliğinde normların tümünün açılmasını istiyor

Milli Eğitim Bakanlığı Alan değişikliği iş ve işlemleri için 2020 yılında 7 Eylül‘de başvuru ve atama takvimi yayınlanmış 2022 yılı için ise Eylül ayı bitmek üzere iken dahi duyuru yayınlamamıştır.

Öğretmeniler, yönetmelikte hakları olan alan değişikliğini istemektedirler. Öğretmenin niteliğinden bahsederken, öğretmenin kendini geliştirmesini isteyen MEB’in bir yandan öğretmenlerin gelişimi için destek vermesi, diğer yandan ikinci bir lisans öğrenimini başarıyla tamamlayan öğretmenlere normları açarken duyarsız kalması öğretmenlerin kendilerini geliştirmesinin önünde elzem bir durumdur.

Geçtiğimiz yıl yapılan Kik raporunda gündeme alınan,20. Şura kararlarına taşınan bu durumun artık “rutin bir takvime dönmesi elzemdir.” Her sene bu arafta bırakılmak kendini geliştirmiş öğretmenlerimizi üzmektedir. İhtiyaç olmasına rağmen bir avuç öğretmen norm verilmemesinden dolayı mağdur edilmektedir. Bu da okul ortamında öğrencileri etkilemektedir.

İstenilen alana geçilmesi durumunda mutlu öğretmen, mutlu öğrenci durumu gerçekleşecektir. Öğretmenlerin tek istediği MEB Atama ve Yer değiştirme Yönetmenliğinin alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeler başlıklı bölümünün 60. Maddesinin hayata geçirilmesidir. Alan değişikliği bekleyen öğretmenler kimsenin hakkını yememekte; var olan, olması gereken haklarını istemektedirler. Mevcut tüm normların il MEM’ler tarafından açılması gerekmektedir. Bu sürüncemelerin bir önce olumlu yönde sonuçlanması öğretmenlerimizin MEB’e olan inancını daha da perçinleyecektir.

Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Öğretmen Platformu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

Fatal error: Uncaught phpFastCache\Exceptions\phpFastCacheIOException: Path "/home/prsnlmebn/public_html/cache/personelmeb.net/Files/3f/ac" is not writable, please set a chmod 0777 or any writable permission and make sure to make use of an absolute path ! Additional information provided by error_get_last(): mkdir(): Disk quota exceeded in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php line 156 in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php:157 Stack trace: #0 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Drivers/Files/Driver.php(72): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->getFilePath('v5_cache_31ce0f...') #1 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/CacheItemPoolTrait.php(358): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->driverWrite(Object(phpFastCache\Drivers\Files\Item)) #2 /home/prsnlmebn/public_html/index.php(345): phpFas in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php on line 157