Gençlerin Çığlığı: "KYK Borçları Silinsin!

Gençlerin Çığlığı: "KYK Borçları Silinsin!

KYK borcu gençlerin omuzlarında büyük bir yük olarak duruyor.

Yüz binlerce üniversite öğrencisi önce burs başvurusunda bulundu, ancak burs alma kriterleri o kadar dar ki bir evi ve arabası olan bir memurun çocuğuna bile burs çıkmıyor ve gençlerin çoğu zorunluluktan dolayı kredi almak zorunda kalıyor.

Mezun olduktan sonra birçoğu iş bulamayan gençlerin tepesinde demoklesin kılıcı gibi duran KYK borcu ilave bir huzursuzluk kaynağı oluyor.

İş bulanlarsa zor ekonomik koşullarda evin ihtiyaçlarını mı karşılasınlar, ulaşım ve kiraya mı yetişsinler, faturaları mı ödesinler yoksa KYK borcu mu ödesinler bilemiyorlar.

Devlet aldığı isabetsiz kararlarla dağa taşa üniversite açtı, hiçbir plan ve program yapmadan istihdam sorunu olan alanlara gençleri doldurdu ve ellerine birer lisans diploması vererek ortalığa saldı. Şimdi, karar alıcılar sakın “Devlet üniversite mezunlarına iş bulmak zorunda mı?” demesin. Evet kardeşim, iş vermese de iş bulma imkanlarını genişletmeli ve sunmalı.

Alınan hatalı kararlar gençleri çok bunalttı. Gençler geleceğe umutla bakmak istiyorlar. Ekonomik koşulların ağırlığının üstüne bir de düzensiz göçmen yoğunluğu nedeniyle iyice iş bulma umutları azalan gençler en azından hayatlarının baharında KYK borcu stresinden kurtarılmalıdır.

Devlet illa bir "babalık" yapacaksa en uygun olan şey gençlerin KYK borçlarını affetmektir. Affedemiyorsa -ki istenirse ne büyük muteahhitlerin vergi borçlarının silindiği biliniyor- en azından faizlerinin silinmesi aciliyet gösteriyor.

Gençler çalışmak, üretmek, evlenmek, tatil yapmak istiyor.

Gençler insan gibi yaşamak, iyi yaşamak istiyor.

Gençler bu toplumun umududur.

Umutları karartmayın!

(Haber görseli https://m.bianet.org/ sitesinden alınmıştır)

Fatih KUL

Bekir Bey

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER