Okulların haftada 4 güne inmesi gündemde!

Okulların haftada 4 güne inmesi gündemde!

Okulların haftada 4 güne inmesi gündemde!

Okulların haftada 4 güne inmesi gündemde!

Avrupa’da yeni bir sistem deneniyor. Haftalık 5 gün olan çalışma günleri 4 güne düşürüldü. İş günleri için azalmaya giden İngiltere iş alanlarındaki 4 günlük çalışma uygulamasını denerken, eğitim öğretimde de böyle bir uygulamaya gidip gidilmeyeceği araştırılıyor. Okullar haftada 4 güne inecek mi? 4 günlük çalışma ve 4 günlük eğitim öğretim sistemi Türkiye’de de denenebilir mi?

Dünya üzerinde haftalık çalışma günleri ve eğitim öğretim süresi 5 gün olarak gerçekleştiriliyor. Bütün ülkelerin kendine ait bir sistemi bulunuyor. Fakat çalışma günleri ve okul günleri birçok ülkede benzer. Eğitim öğretim sabah saatleri ya da öğleden sonraki saatler olmak üzere değişiyor.

Avrupa devletleri ise yeni bir sistemi hayata geçirdi. İş alanlarında çalışanlar artık 4 gün çalışıyor. Dünya üzerinde oldukça zorlu günler geçirmemize neden olan pandemi sebebiyle home office çalışma ve hibrit çalışmalar oldukça artmıştı. Bunun mümkün olduğunu gören birçok kurum ve uzman bu sistemi destekliyor. Bu sistemin eğitim öğretim sistemine yansıyıp yansımayacağını ise merak ediliyor. Enerji tasarrufu yapmak amacıyla böyle bir sistem uygulamaya başlayan ülkeler eğitim öğretimde de bu sistemin kullanılması gerektiğini savunuyor. Birçok okulun ödenek yetersizliğinden dert yandığı ülkelerde enerji tasarrufu için bu sistemi destekliyor.

Birçok aktivist tarafından da desteklenen bu sistem diğer ülkelere de yayılır mı merakla bekleniyor.

Türkiye’de 4 günlük çalışma sistemi uygulanacak mı? Okullar 4 güne inecek mi?

Avrupa ülkelerinde 4 günlük çalışma sisteminin denendiğini duyan birçok kişi bu sistemin Türkiye’de uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyor. Ülkemizde birçok çalışanı sevindirecek sisteme dair herhangi bir belirti yok. Öğrencileri sevindirecek ve öğretmenleri biraz da olsa dinlendirecek olan 4 gün okul sistemiyle ilgili de aynı şekilde henüz bir uygulama yok.

Gelişmeler için sitemizi takip edebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER