Kışın ayak üşüme derdine anında son veren basit yöntem! Bu basit yöntemi deneyin ayaklarınız sıcacık kalsın

Kış zamanı, tek yapmak istediğimiz sıcacık battaniyemize sarılmak ve ısınmak. Kışın soğukla ​​savaşmak için vücudumuzun ısınması gerekir. Kazaklar, montlar, ceketler ve botlar üst üste yığılabilir, ancak çoğu zaman çoğumuz üşüyen ayaklara takılıp kalırız! Ve bilin bakalım ne kadar kalın ve kabarık olursa olsun bu durum her zaman bir çift çorapla çözülemez. Bütün bunlara kafa sallıyorsan, kışın üşüyen ayakların acısını çeken yalnız değilsin.

Kışın ayak üşüme derdine anında son veren basit yöntem! Bu basit yöntemi deneyin ayaklarınız sıcacık kalsın

Siz de kışın ayakları sürekli üşüyüp ısınmayanlardan mısınız? Peki ayaklarınızın neden hep soğuk olduğunu hiç merak ettiniz mi? Basit sebep sıcaklık eksikliğidir. Soğuk ayaklar, aşırı soğuk hava nedeniyle kışın herkesi etkiler. Soğuk bir günde vücut sıcaklık düşüşüne ekstremitelerinizdeki kan damarlarını daraltarak tepki verir. Soğuk ayaklar endişelenecek bir durum olmasa da ayaklarınız sürekli üşüyorsa daha ciddi sağlık sorunlarına işaret edebilir.

basliksiz-4.jpg

SOĞUK AYAKLARA NE SEBEP OLUR?

1. ZAYIF DOLAŞIM

Kış aylarında ayakların üşümesinin en yaygın nedenlerinden biridir. Sıcaklık düştükçe, kişinin vücudu çekirdeği sıcak tutmak için çalışır. Böylece kan damarları, dolaşımınızı vücudunuzun çekirdek kısmına sınırlamak için daralır ve ayaklar üşüyebilir.

2. ANEMİ

Vücutta çok az normal kırmızı kan hücresi bulunduğunda olur. Bunun nedeni demir eksikliği, B12 vitamini ve hatta kronik böbrek hastalığı olabilir. Bu nedenle, birçok insan soğuk ayakları deneyimleme eğilimindedir.

3. ŞEKER HASTALIĞI

Şeker hastalığınız var mı? O zaman özellikle ayaklarda veya ellerde dolaşım sorunları yaşayabileceğiniz için dikkatli olmanız gerekir. Anormal kan şekeri seviyelerine sahip olmak, arterlerin daralmasına ve dokulara kan akışının azalmasına neden olarak ayakların üşümesine neden olabilir.

4. DİYABETİK PERİFERİK NÖROPATİ

Bir tür sinir hasarı olan diyabetik periferik nöropatisi olanlar da soğuk ayaklara sahip olabilirler.

5. HİPOTİROİDİZM

Az çalışan tiroid bezi, metabolizmayı olumsuz etkileyen düşük düzeyde tiroid hormonu üretir. Böylece dolaşım, kalp atışı ve vücut ısısı da etkilenerek ayakların üşümesine neden olur.

6. PERİFERİK ARTER HASTALIĞI (PAD)

Soğuk eller ve ayaklar özellikle yaşlı insanlarda aynı zamanda arter duvarlarının içinde plak yavaş yavaş oluşurken arterler daraldığında veya tıkandığında ortaya çıkan PAH'dan da kaynaklanabilir.

KIŞIN SOĞUK AYAKLARDAN NASIL KURTULURSUNUZ?

Cevabımız şalgam ile. Evet yanlış duymadınız. Şalgam bileşiminde kalsiyum ve demir gibi madensel maddeler ile A,C VE B grubu vitaminleri bulunur. Şalgam suyu yapımında maya olarak
genellikle ekşi hamur kullanılır. Şalgam suyu kırmızı renkli, bulanık, ekşi lezzetli ve fermantasyon ürünü bir içecektir.

salgam-suyunun-faydalari-nelerdir-salgam-suyu-nasil-hazirlanir-1638362886-4418.webp

ŞALGAMIN FAYDALARI:

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2023, 01:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER