EYT yasası şekillenmeye başladı! O isim açıkladı: EYT'den faydalanacaklar belli oldu!

Milyonlarca çalışanın heyecanla beklediği EYT yasasında sona yaklaşıldı. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, EYT yasasına dair vatandaşların merak ettiği konulara değindi.

EYT yasası şekillenmeye başladı! O isim açıkladı: EYT'den faydalanacaklar belli oldu!

Son dönemlerin gündemini oluşturan konuların başında EYT yasası geliyor. Konuyla ilgili açıklamalar peş peşe gelirken SGK uzmanı Emin Yılmaz vatandaşların en çok merak ettiği konuya değindi.

EYT hakkında önemli açıklamalar yapan Emin Yılmaz, ""4A SSK'lı çalışanların erkeklerde süre olarak 25 yıl ve 5.000 ile 5.975 gün, kadınlarda 20 yıl ve 5.000 ile 5.975 gün arasında prim günleri mevcutsa bunların emekli olmasını ben muhtemel olarak görüyorum. BAĞ-KUR ve emekli sandığı çalışanlar içinse 2008 öncesi ve 2008 sonrası olarak ayrılıyor. Erkeklerde 9000 bin 25 yıl, kadınlarda 7200 gün 20 yıl olacak." dedi.

 eyt açıklamaları

SORUNLAR ERTELENMEMELİ

Yılmaz'ın açıklamalarının yanı sıra EYT ile ilgili bir başka açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bilgin, EYT konusuyla alakalı çözüm aşamasında olduklarını belirtirken, dosyayı tamamladıklarında basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacaklarını ancak önemli olanın acil sorunların ertelenmemesi olduğunu vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER