Boykot çağrısı yapılmıştı: Netflix'ten 'deprem' eleştirilerine ilk yanıt

Türkiye'de binlerce aboneye sahip dijital yayın platformu Netflix'in 4 gün boyunca deprem felaketine ilişkin bir taziye mesajı bile yayımlamaması tepki çekmişti. Eleştirilerin büyümesinin ardından platformdan 4 gün sonra açıklama geldi.

Boykot çağrısı yapılmıştı: Netflix'ten 'deprem' eleştirilerine ilk yanıt

 

Merkezi Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye’yi yasa boğdu. Ülke genelinde milli yas ilan edilirken, deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor.

 

 

Depremin ilk anlarından bu yana birçok marka, ya maddi yardım aracılığıyla ya da deprem bölgesine manevi destek sağlayarak afetzedeler için seferber oldu.

 

 

Bu süreçte, Türkiye’de binlerce abonesi bulunan dijital yayın platformu Netflix’in suskunluğu ise sosyal medyada tepki çekti.

 

 

Platformun, depremin olduğu ilk günden bu yana hiçbir paylaşım yapmadığı görüldü. Bunun üzerine Twitter’da ve Ekşi Sözlük gibi sosyal ağlarda ‘boykotçağrısı yapıldı.

 

 

NETFLIX DEPREM SUSKUNLUĞUNU BOZDU

 

 

Son olarak platform, eleştirilerin büyümesinin ardından 4 gün sonra sosyal medya hesaplarından eş zamanlı açıklama yaptı.

 

 

Netflix'ten gelen açıklama şu şekilde:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

Fatal error: Uncaught phpFastCache\Exceptions\phpFastCacheIOException: Path "/home/prsnlmebn/public_html/cache/personelmeb.net/Files/39/40" is not writable, please set a chmod 0777 or any writable permission and make sure to make use of an absolute path ! Additional information provided by error_get_last(): mkdir(): Disk quota exceeded in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php line 156 in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php:157 Stack trace: #0 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Drivers/Files/Driver.php(72): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->getFilePath('v5_cache_09bd80...') #1 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/CacheItemPoolTrait.php(358): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->driverWrite(Object(phpFastCache\Drivers\Files\Item)) #2 /home/prsnlmebn/public_html/index.php(345): phpFas in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php on line 157