Ankara kulislerinin derin adamı açıkladı: İşte 2023 seçim tarihi

Ankara kulislerinin derin adamı olarak bilinen gazeteci Sedat Bozkurt, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin mayıs ayına çekileceği görüşünü dile getirdi.

Ankara kulislerinin derin adamı açıkladı: İşte 2023 seçim tarihi

' Ankara kulislerini iyi koklamasıyla' tanınan gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga'da yayımlanan yazısında  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez aday olup olamayacağına dair herhangi bir tartışma yaşanmayacağını söyledi.

"Çünkü seçim Mayıs ayına alınacak. Bu eğilim açık görülüyor. TBMM başkanı dahil iktidarın tamamına göre, Erdoğan’ın zamanında yapılacak seçimlerde aday olmasının önünde engel yok" diyen Bozkurt, şöyle devam etti:

"Oysa rafine hukukçuların tamamı da 'aday olamaz' diyor. İktidarın kendinden emin açıklamalarına karşın, hala hukuki olarak meseleyi değerlendirdiğinin de altını çizelim. Her zamanki gibi savunuyorlar ama emin değiller. Mesele YSK’nın önüne gider mi? Emin değilim. Giderse zor karar verecektir.

 

'ANAYASA HÜKMÜ OKUMA YAZMA BİLEN HERKESİN ANLAYACAĞI KADAR NET'

Mevcut anayasa gerçekten iktidar için bir anlam ifade ediyor mu? Bakın 10 Ağustos 2014’de Erdoğan doğrudan halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı oldu. Seçim döneminde başbakanlıktan, parti genel başkanlığından istifa etmedi. Anayasa hükmü okuma yazma bilen herkesin anlayacağı kadar net:

'Cumhurbaşkanı seçilen milletvekilinin TBMM üyeliği sona erer.'

Erdoğan, 10 Ağustos’ta seçildi , 28 Ağustos’ta yemin ederek Cumhurbaşkanlığı görevine başladı. 18 gün anayasaya aykırı bir durum oluşturmasına karşın milletvekili, başbakan ve parti genel başkanı olarak kaldı."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

Fatal error: Uncaught phpFastCache\Exceptions\phpFastCacheIOException: Path "/home/prsnlmebn/public_html/cache/personelmeb.net/Files/59/6e" is not writable, please set a chmod 0777 or any writable permission and make sure to make use of an absolute path ! Additional information provided by error_get_last(): mkdir(): Disk quota exceeded in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php line 156 in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php:157 Stack trace: #0 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Drivers/Files/Driver.php(72): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->getFilePath('v5_cache_2e7584...') #1 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/CacheItemPoolTrait.php(358): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->driverWrite(Object(phpFastCache\Drivers\Files\Item)) #2 /home/prsnlmebn/public_html/index.php(345): phpFas in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php on line 157