21 yıllık öğretmene maaş kesintisi ve sürgün! Meral Akşener’e çiçek verdi…

Giresun Piraziz Meslek Lisesi muhasebe öğretmeni Mustafa Dizdar, Giresun/Bulancak’a ziyarette bulunan İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener’e çiçek verdi. Mustafa Dizdar’a siyasi faaliyetten maaş kesintisi verildi. Buna ek olarak Dizdar, sürüldü.

21 yıllık öğretmene maaş kesintisi ve sürgün! Meral Akşener’e çiçek verdi…

21 yıllık öğretmen Mustafa Dizdar, Giresun Bulancak’a İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 20 Temmuz'da yaptığı ziyarette bir buket çiçek verdi. Bunun üzerine Dizdar’a cezalar yağdı. Siyasi faaliyetten sürgün ve maaş kesintisi cezası alan Dizdar, itirazda bulunacak. 
Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi muhasebe öğretmeni Dizdar adına siyasi faaliyet gerekçesiyle soruşturma açtı.
Öğretmen Mehmet Dizdar’ın kendisi savunması ise şu şekilde oldu…
siyasi faaliyette bulunmadığını, mitingde olmasının suç oluşturmadığını ve görüntülerin kendisinin paylaşmadığını söyledi. Değerlendirmede Dizdar'a yükseleceği son kademede olduğu için kademe ilerleme cezası uygulanamadı. Yerine maaşının yarısının kesilmesine ve eski okuluna 65 kilometre uzakta olan Güce ilçesindeki Güce Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne tayinine karar verildi. Yine de iki kez cezaya çarptırılan Dizdar şimdilerde itiraz etmeye hazırlanıyor. Dizdar, “Bir olaya iki ceza verildi. Bu Anayasa'ya da aykırı” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER