MEB'den öğretim yılına hazırlık ödeneği yazısı: Ne kadar ve ne zaman ödenecek?

Hükümet ve yetkili sendika arasında imzalanan Toplu sözleşmeye göre ''Öğretim yılına hazırlık ödeneği'' 1400 TL olarak ödenecek.

MEB'den öğretim yılına hazırlık ödeneği yazısı: Ne kadar ve ne zaman ödenecek?

Her eğitim ve öğretim yılı başında öğretmenlere verilen öğretim yılına hazırlık ödeneğinin tarihi ve miktarı yazı ile belirtildi. Resmi yazıya göre 12 Eylül itibariyle öğretmenlere 2023 yılı için 1400 TL olarak ödenecek.

Bu ücretten 70-80 Tl civarı damga vergisi kesilmesi bekleniyor. 

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,

Cumhurbaşkanı

Erdoğan ile görüşme yaptıktan sonra sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada  Cumhurbaşkanı eğitime hazırlık ödeneğinin arttırılması hususunu ilettiğini belirtmişti.

Bu açıklamadan sonra öğretmenlerimizde eğitim ödeneğinin arttırılacağı hususunda beklenti oluşmuştu. Geçen yıl 1250 TL olarak ödenen eğitime hazırlık ödeneği oluşan yüksek enflasyona rağmen bu yıl Milli Eğitim Bakanlığından gelen yazıya göre vergiler hariç 1400 TL olarak ödenecek.


 

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2022, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

Fatal error: Uncaught phpFastCache\Exceptions\phpFastCacheIOException: Path "/home/prsnlmebn/public_html/cache/personelmeb.net/Files/75/23" is not writable, please set a chmod 0777 or any writable permission and make sure to make use of an absolute path ! Additional information provided by error_get_last(): mkdir(): Disk quota exceeded in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php line 156 in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php:157 Stack trace: #0 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Drivers/Files/Driver.php(72): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->getFilePath('v5_cache_a0fdb3...') #1 /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/CacheItemPoolTrait.php(358): phpFastCache\Drivers\Files\Driver->driverWrite(Object(phpFastCache\Drivers\Files\Item)) #2 /home/prsnlmebn/public_html/index.php(345): phpFas in /home/prsnlmebn/public_html/_php_sistem/libraries/phpfastcache/src/phpFastCache/Core/Pool/IO/IOHelperTrait.php on line 157